Χωρίς κατηγορία

Υφεση 10% βλέπει η Κομισιόν για την Ελλάδα

11.02.2021 | 13:19

Υφεση 10% βλέπει η Κομισιόν για την Ελλάδα το 2020 όπως αποτυπώνεται στις χειμερινές προβλέψεις, ενώ για το 2021 το πραγματικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,5% το 2021 και 5% το 2022.

Διαφαίνεται μία νότα ελπίδας, παρά τις επισημάνσεις για αυξημένη αβεβαιότητα, καθώς η Επιτροπή βλέπει φως στο τούνελ, παρά τον δύσκολο χειμώνα που διανύουμε, αναμένοντας επιστροφή του ΑΕΠ της ΕΕ σε επίπεδα προ κρίσης από το 2022.

Ωστόσο, η ανάκαμψη θα είναι άνιση στα κράτη μέλη κυρίως λόγω τις διαφορές στη δομή κάθε οικονομίας, ιδιαίτερα για τις τουριστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Για την Ελλάδα, αναφέρει πως η ανάκαμψη θα υποστηρίζεται κυρίως από την ιδιωτική κατανάλωση, από το σταδιακό άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, τη βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών και από την κρατική στήριξη.

Οι εξαγωγές αναμένεται να συμβάλλουν θετικά στην ανάπτυξη το 2021 και το 2022, αλλά και η έναρξη του εμβολιασμού που αναμένεται να υποστηρίξουν σταδιακά την επιστροφή των τουριστών στην Ελλάδα.

Οι επενδύσεις προβλέπεται να ανακάμψουν, επίσης, αλλά με πιο αργό ρυθμό, ενώ τα μέτρα στήριξης που έχουν υιοθετήσει οι αρχές, σύμφωνα με την Κομισιόν, ενίσχυσε την πιστωτική ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Νέα μέτρα στήριξης για τον τουρισμό

Στην φετινή τουριστική σεζόν αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε χθεσινή συνέντευξη του, λέγοντας οτι η αναμένεται να είναι μια καλύτερη τουριστική χρονιά η φετινή, σε σχέση με πέρυσι αλλά θα απέχει σίγουρα πολύ από το 2019 .

Μάλιστα, ανακοινώθηκαν δυο επιπλέον μέτρα για τις επιχειρήσεις των καταλυμάτων που στοχεύουν κυρίως στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 11/02/2021

Χωρίς κατηγορία