Κόσμος

Η επαναλειτουργία των σταδίων, η παράταση του γερμανικού lockdown και το τζόκινγκ της Κάμαλα

11.02.2021 | 07:02

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε χθες ότι οι αίθουσες ψυχαγωγίας και τα στάδια θα επαναλειτουργήσουν από τις 23 Φεβρουαρίου, για πρώτη φορά αφότου έκλεισαν πριν από έναν χρόνο, αλλά μόνο στο 10% της χωρητικότητάς τους.

Το όριο του 10% εφαρμόζεται στις αίθουσες και τα γήπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 10.000 θεατές, διευκρίνισε ο Άντριου Κουόμο. Δεν έδωσε ωστόσο καμία άλλη πληροφορία για τους μικρότερους χώρους που, συμπερασματικά, θα παραμείνουν κλειστοί.

Για να παρακολουθήσουν κάποια παράσταση ή έναν αγώνα οι θεατές θα πρέπει να επιδεικνύουν στην είσοδο αρνητικό μοριακό τεστ για τον νέο κοροναϊό, που να έχει γίνει εντός των τελευταίων 72 ωρών. Επίσης, όλοι θα θερμομετρούνται. Αφού μπουν στον χώρο, θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις.

Ποιοι χώροι ανοίγουν
Ο πρώτος χώρος που θα ανοίξει θα είναι το Barclays Center, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 17.700 θεατές, όταν πρόκειται για αγώνες μπάσκετ. Από τις 23 Φεβρουαρίου, η ομάδα των Μπρούκλιν Νετς του NBA θα μπορεί να δεχτεί κοινό για τον αγώνα με τους Σακραμέντο Κινγκς. Οι Νετς έχουν παίξει πολλές φορές φέτος στο Barclays Center, πάντα χωρίς θεατές. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουν μπροστά στο κοινό τους, μετά από 352 ημέρες.

Για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ο Άντριου Κουόμο είχε απαγορεύσει από τις 12 Μαρτίου όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες συγκεντρώνονται πάνω από 500 άτομα. Η απαγόρευση επεκτάθηκε γρήγορα σε όλα τα θεάματα και τους αγώνες.

Πολλές άλλες Πολιτείες έχουν ήδη επιτρέψει την επαναλειτουργία μεγάλων αιθουσών και σταδίων, όπως η Φλόριντα όπου την Κυριακή διεξήχθη το Super Bowl, ενώπιον 25.000 θεατών.

Παράταση του lockdown στην Γερμανία
Παράταση του αυστηρού lockdown έως τις 7 Μαρτίου αποφασίστηκε χθες στην Γερμανία.

Όπως ανακοίνωσε η καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, για την λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών θα αποφασίσουν τα ίδια τα κρατίδια, ενώ τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν και πάλι την 1η Μαρτίου.

Ευρύτερο άνοιγμα της αγοράς θα αποφασιστεί εφόσον ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών πέσει κάτω από το 35.

Η κατάσταση θα αναθεωρηθεί στις 3 Μαρτίου.

Η άθληση της Καμάλα Χάρις
Όταν ο Μπόμπι Τραν με την κοπέλα του πήγαν για τρέξιμο στο National Mall, ήλπιζαν να δουν από κοντά το πορτρέτο της Κάμαλα Χάρις «Glass Ceiling Breaker» δια χειρός Σάιμον Μπέργκερ στο Lincoln Memorial.

Τελικά, κατέληξαν να δουν την ίδια την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Τραν με την σύντροφό του εντόπισαν την Κάμαλα Χάρις να τρέχει ανεβοκατεβαίνοντας τα σκαλιά του Lincoln Memorial, ενώ έκανε την καθημερινή γυμναστική της, με τους πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών να ακολουθούν την αμερικανίδα αντιπρόεδρο και τον σύζυγό της.

«Γυρίσαμε και την είδαμε να τρέχει στα σκαλιά και να είναι ένα με την κοινότητα» είπε ο Τραν.

«Καθώς πλησιάζαμε, παρατήρησα επίσης κάποιον που έμοιαζε με τον Νταγκ Έμχοφ. Όταν επέστρεψα σπίτι αργότερα και κοίταξα το βίντεο, παρατήρησα τον σύζυγό της στην κορυφή της σκάλας, που είχε σταματήσει για να την χαιρετήσει ενώ εκείνη τελείωνε το τρέξιμό της. Σκέφτηκα πως ήταν πολύ ωραίο να υποστηρίζει ο ένας τον άλλον εκεί έξω».

Οι χρήστες ενθουσιάστηκαν με το στιγμιότυπο, αν και αρκετοί ήταν εκείνοι που εστίασαν στη συνοδεία των σωματοφυλάκων, που ανεβοκατέβαινα επίσης τα σκαλιά δίπλα της, φορώντας ωστόσο κοστούμια και όχι αθλητικά ρούχα.

Αυστρία
Μόνο τα κομμωτήρια σκύλων ήταν ανοιχτά στο lockdown της Αυστρίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι τα σκυλάκια πιο… περιποιημένα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 11/02/2021

Κόσμος