Ελλάδα

Περισσότερα από 5 χιλιάδες κρούσματα στην Αττική σε 10 ημέρες

10.02.2021 | 20:08

Οι αριθμοί ήταν αποκαλυπτικοί εδώ και ημέρες καθώς τα στοιχεία με τα κρούσματα έδειχναν ότι ο κορωνοϊός είχε εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά της Αττικής. Εδω και τουλάχιστον μια εβδομάδα οι μισές μολύνσεις που καταγράφονταν σε ολόκληρη τη χώρα αφορούσαν στο λεκανοπέδιο.

Πολιορκεί τις γειτονιές της Αθήνας ο κορωνοϊός, με τις λοιμώξεις να είναι πλέον ενδοοικογενειακές . Μέσα σε μία εβδομάδα σε όλα τα τμήματα της Αττικής υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων. Οι λοιμωξιολόγοι να ζήτησαν τα κλειδιά της πόλης, καθώς στο λεκανοπέδιο το Φεβρουάριο καταγράφηκαν 5439 κρούσματα . Το lockdown ήταν μονόδρομος

Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια φάνηκαν στις αρχές του μήνα, όποτε επί δύο συνεχόμενες μέρες τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 600. Μια εβδομάδα μετά έφτασαν τα 750 και σήμερα οι μολύνσεις ήταν μια ανάσα από τις 800. Η διασπορά πλέον είναι σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Στις 3 εβδομάδες αυστηρού λοκντάουν που ακολουθούν οι ειδικοί θα εξετάζουν καθημερινά τα δεδομένα. Εκείνο που θέλουν να δουν όμως είναι άμεσα περιορισμό της κινητικότητας.

Η ανησυχία είναι έντονη και στους κατοίκους που καθημερινά σπεύδουν για να υποβληθούν σε τεστ.

Από τις 6 το πρωί ο χρόνος θα γυρίσει πίσω για την Αττική με τα μέτρα του Μαρτίου να επιστρέφουν. Το πόσο θα διαρκέσουν θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της διασποράς.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/02/2021

Ελλάδα