Ελλάδα

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τα νοσοκομεία της Αττικής

10.02.2021 | 21:07 Eνσωμάτωση

Ο βασικότερος λόγος που οδηγήθήκαμε στο lockdown είναι η ασφυκτική πίεση που ασκείται ήδη στα νοσοκομεία της Αττικής. Ενα από τα στοιχεία που κλείδωσαν τη νεα καραντίνα είναι το ισοζύγιο εισαγωγών - εξιτηρίων καθώς σε κάθε 2 εισαγωγές αντιστοιχεί 1 εξιτήριο ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι είναι θέμα 4 ημερών οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική να χτυπήσουν "κόκκινο". Χθες το βράδυ για ολόκληρη την Αττική οι διαθέσιμες κλίνες σε μονάδες ήταν μόλις 64.

Ένα-ένα «κοκκινίζουν» τα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Την τελευταία εβδομάδα, για κάθε 2 εισαγωγές ασθενών δινόταν μόλις 1 εξιτήριο.

Με αυτό το ρυθμό, εκτιμούν οι ειδικοί, είναι θέμα τριών το πολύ τεσσάρων ημερών, οι ΜΕΘ στην Αττική να χτυπήσουν κόκκινο!

Καθημερινά πλέον οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ξεπερνούν τις 200. Χθες, είχε εφημερία το Αττικό. Στο νοσοκομείο έγιναν 19 νέες εισαγωγές.

Στον Ευαγγελισμό, που επίσης εφημέρευε, έγιναν 25 νέες εισαγωγές covid περιστατικών.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σήμερα στη 1 σήμερα το μεσημέρι, τα κενά κρεβάτια εντατικής θεραπείας στην Αττική είχαν μειωθεί στα 43. Πληρότητα 80%.

Τα νοσοκομεία στην Αττική είναι το «μαξιλάρι» του συστήματος υγείας, όταν οι αντοχές των περιφερειακών νοσοκομείων αρχίζουν να εξαντλούνται.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πάτρας, το μεσημέρι υπήρχαν μόλις 2 κρεβάτια κενά στην κλινική covid, ενώ η πληρότητα στην ΜΕΘ είχε φτάσει στο 55%.

Το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο στις «κόκκινες» περιοχές, εκτρέπουν πόρους για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος.

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, όπου χρειάζεται διπλασιάζονται οι κλινικές κορωνοϊού, ενώ περιορίζονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία μέχρι 80%.

ΑΤΤΙΚΗ

929 νοσηλευόμενοι

108 εισαγωγές χθες

ΚΕΝΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ

Ευαγγελισμός  9 κενές κλίνες

Σωτηρία 15 κενές κλίνες

Αττικόν 12 κενές κλίνες

ΚΑΤ 1 κενή κλίνη

Στα ενθαρρυντικά για την αντιμετώπισης της πανδημίας νέα, ξεκινούν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού με το εμβόλιο της AstaZeneca.  Η πλατφόρμα άνοιξε για πολίτες 60 – 64 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/02/2021