Πολιτική

Σάλος με την παραδοχή Τσίπρα για τις διαδηλώσεις των φοιτητών

10.02.2021 | 21:28

Οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, που δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι αποδέχεται το ρίσκο να προσβληθούν κάποιοι από κορωνοϊό στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται. Η κυβέρνηση χρέωσε στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορία για την υγεία των πολιτών και υποκρισία, ενώ ο ίδιος έκανε λόγο σήμερα από τη Βουλή για σκόπιμη διαστρέβλωση κυβερνητικές αθλιότητες.

Σε αυτές τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των φοιτητών για το νόμο Κεραμέως που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχτηκε το ρίσκο για τη δημόσια υγεία.

«Δέχεστε το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι άνθρωποι σε μια τέτοια συγκέντρωση στο όνομα της Δημοκρατίας;»

«Ναι βεβαίως δέχομαι το ρίσκο και γι’ αυτό θεωρώ οπτι το ορθό θα ήταν η κυβέρνηση να μην φέρει τέτοια νομοσχέδια που εγείρουν σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις μέσα στην πανδημία.»

Μετά από αυτή την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χρέωσε τον Αλέξη Τσίπρα και με την ευθύνη του ρίσκου των διαδηλώσεων εν μέσω πανδημίας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή για να καταγγείλει το Μέγαρο Μαξίμου για αθλιότητες.

«Άλλο το δέχομαι πως υπάρχει ρίσκο και άλλο το αναλαμβάνω το ρίσκο. Σε αυτό το σημείο της αθλιότητας έχετε περιπέσει. Με fake news, με διαστρέβλωση.»

«Από τη στιγμή που δέχεται το ρίσκο, ποια είναι η θέση του για την προγραμματιζόμενη αυριανή συγκέντρωση;
Θα συμμετάσχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;»

«Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρωί διαδηλώνει και χωρίς στοιχειώδεις αποστάσεις και το βράδυ καταγγέλλει ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα.»

Κόντρα για την ΕΡΤ

Κυβερνητική αθλιότητα είδε ο Αλέξης Τσίπρας ΚΑΙ στο χαρτί που κυκλοφόρησε στην ΕΡΤ με οδηγίες να μην παίξουν συγκεκριμένα πλάνα από το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία και για την υπόθεση Λιγνάδη.

«Τέτοιου είδους σκονάκια οπδηγιών στη δημ΄σια τηλεόραση αναρτημένα, ούτε στις σκηνές του «Λούφα και παραλλαγή» από την ΥΕΝΕΔ δεν υπήρχαν τέτοιου είδους πλάνα.»

«Υιοθετεί άκριτα fake news χαρτάκια που θα μπορούσε να τα κατασκευάσει ο οποιοσδήποτε .»

Η κυβέρνηση απορρίπτει την αυθεντικότητα του συγκεκριμένου χαρτιού όχι όμως και την ύπαρξή του.

«Κι αναρωτιέμαι. Ένα ανώνυμο χαρτί κάποιος το κόλλησε. Θέλετε να είναι ανόητος, θέλετε να είναι κακόβουλος, θέλετε να είναι προβοκάτορας, έπαιξε ή δεν έπαιξε ή δεν έπαιξε η ΕΡΤ την επίμαχη φωτογραφία;»

«Μητσοτάκης και Τσίπρας βλάπτουν πολύ σοβαρά την υγεία.
Ο ένας με τα προκλητικά και προσβλητικά τραπεζώματα της Ικαρίας. Ο άλλος με το να δέχεται το ρίσκο των συλλαλητηρίων σε βάρος της υγείας των πολιτών.»

Για την κυβέρνηση πάντως το περιεχόμενο του χαρτιού καταρρίφθηκε από τη στιγμή που προβλήθηκαν κανονικά στα δελτία της ΕΡΤ και τα πλάνα και η φωτογραφία από την Ικαρία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/02/2021

Πολιτική