Αθλητικά

Υπόθεση πολυϊδιοκτησίας – ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Απόφαση σκάνδαλο η απαλλαγή του ΠΑΟΚ»

09.02.2021 | 20:37 Eνσωμάτωση

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε σήμερα ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα για την πολύκροτη υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας που συντάραξε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς με τις δικές της ενέργειες το θέμα είχε πάρει την έκταση που άρμοζε με βάση τα στοιχεία που είχαν αποκαλυφθεί. Σε σχετική ανακοίνωση, ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για απόφαση σκάνδαλο.

Την απαλλαγή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη, σχεδόν 2,5 μήνες μετά την εκδίκασή της.

Το σκεπτικό της απόφασης, η οποία ήρθε στην επιφάνεια τον Δεκέμβριο του 2019, αναλύεται σε περίπου 100 σελίδες και καταλήγει με το συμπέρασμα πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ «δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα». Κόντρα στο πόρισμα μιας ανεξάρτητης κρατικής αρχής, αλλά και τις προηγούμενες καταδικαστικές αποφάσεις των αθλητικών δικαστηρίων!

Η ανακοίνωση της απόφασης από την Επιτροπή εφέσεων προκάλεσε την ένα αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που με επίσημη θέση της κάνει λόγο για σκάνδαλο

«Σκάνδαλο είναι η μόνη λέξη που πάντα χαρακτήριζε την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ- ΞΑΝΘΗ.»

Μιλώντας στο MEGA, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός και νομικός, κα Λίνα Σουλούκου, μίλησε για τα παράδοξα του σκεπτικού της Επιτροπής Εφέσεων.

Η Ερυθρόλευκη ΠΑΕ αναρωτιέται στην ανακοίνωσή της για το γεγονός ότι η Εφέσεων δεν ασχολήθηκε με τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη, πρώην σερβιτόρο και πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση. Θέμα στο οποίο στάθηκε και η κα Σουλούκου. Κάνοντας λόγο για απόφαση-κατασκέυασμα.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πανηγύρισε την απαλλαγή της από την Επιτροπή Εφέσεων με δική της επίσημη ανακοίνωση.

«Ο αθώος δεν αθωώνεται. Ο αθώος δικαιώνεται. Η σημερινή μέρα αποτελεί δικαίωση της ιστορίας και της αξιοπρέπειας του ΠΑΟΚ, του Ιβάν Σαββίδη και όλων όσων λοιδορήθηκαν και σπιλώθηκαν αυτούς τους 14 μήνες»

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός εξήγησε τον κίνδυνο της απόφασης που χαρακτηρίζει «φαρσοκωμωδία»

Ένα είναι το μόνο σίγουρο ότι κατάφεραν όλοι μαζί, βάζοντας ταφόπλακα στην ακεραιότητα του αθλήματος, να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «για να παίρνετε πρωταθλήματα μην επενδύετε στο ποδόσφαιρο, αλλά αγοράστε τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, βάζοντας μπροστινούς, κάντε πολυιδιοκτησίες ελεύθερα. Είναι πια νόμιμο».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/02/2021