Ελλάδα

Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις για την παραίτηση Λιγνάδη

09.02.2021 | 20:53 Eνσωμάτωση

Αναφορικά στην υπόθεση των καταγγελιών που συγκλονίζουν τον καλλιτεχνικό χώρο, και στην παραίτηση Λιγνάδη, που αποχώρησε από τη θέση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου υπό το βάρος διαφόρων φημών. Στο MEGA μίλησε ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, που δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επώνυμη καταγγελία κατά του πελάτη του.

24 ώρες μετά την απόφασή του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη να κλείσει τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για λόγους καθαριότητας … όπως έγραψε ο ίδιος ελάχιστοι είναι αυτοί που σχολίασαν την απόφαση του άλλοτε ισχυρού άνδρα του εθνικού θεάτρου.

Ξεχωρίζει η ανάρτηση ενός ηθοποιού, που δανείστηκε δύο φράσεις του Γάλλου πολιτικού και συγγραφέα Αντρέ Μαρλώ. «Τι είναι ο άνθρωπος; Ένας θλιβερός μικρός σωρός από μυστικά. Η αλήθεια ενός ανθρώπου είναι κυρίως αυτό που κρύβει.»

Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι που αφήνουν την αμφιβολία να συνυπάρχει με τις ευχές για ένα αίσιο τέλος…

Από τα σχόλια στον τοίχο του σκηνοθέτη απουσιάζουν τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης που βρίσκονται ωστόσο ακόμα ανάμεσα στους διαδικτυακούς φίλους του ηθοποιού.

72 ώρες μετά την παραίτηση Λιγνάδη που αποδόθηκε στο τοξικό κλίμα φημών – που έπαιρναν όμως μορφή χιονοστιβάδας – ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλεας μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή κοινωνία ώρα μεγκα δήλωσε πως υπάρχουν πολλές φήμες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

«Δεν μπορώ να ξέρω αν θα φτάσουμε στα δικαστήρια χωρίς να έχω λάβει μία κλήση ή κάποιο δικόγραφο. Τέτοιου είδους φήμες βλάπτουν οποιονδήποτε. Ο κ. Λιγνάδης έχει δώσει εντολές προκειμένου να προστατεύσει την τιμή και την υπόληψή του και ο ίδιος πράττει αναλόγως.»

Τέσσερα χρόνια πριν ο Δημήτρης Λιγνάδης στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στο αριστούργημα του Ιψεν Πέερ Γκυντ, με τον ίδιο στον ομώνυμο ρόλο σε μια παράσταση που ακροβατούσε ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.

Λίγα χρόνια αργότερα η πραγματικότητα ξεπερνά το πιο ευφάνταστο σενάριο…

Την ιδία στιγμή το σωματείο Ελλήνων ηθοποιών εξετάζει τους φακέλους με τις καταγγελίες που έχουν κατατεθεί για άλλους καλλιτέχνες χωρίς να εχει αποσαφηνιστεί εάν κάποιες απο αυτές αφορούν και στον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/02/2021