Υγεία

Οι προβλέψεις των ειδικών για την πορεία της πανδημίας – Σαρηγιάννης στο MEGA

05.02.2021 | 16:56 Eνσωμάτωση

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής ΑΠΘ, εν αναμονή της ανακοίνωσης των νέων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων με αποτέλεσμα να εισηγούνται καθολικό lockdown στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, δηλαδή την Πάτρα, την Χαλκίδα και τον Άγιο Νικόλαο.

Μέτρο που βρίσκει σύμφωνο τον κ. Σαρηγιάννη ο οποίος μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, εισηγήθηκε αυστηρό lockdown 2-3 εβδομάδων στην Αττική που παρουσιάσει ανησυχητικά επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά τόνισε πως η κατάσταση είναι καλύτερη εν συγκρίσει με τον Νοέμβριο.

«Είμαστε στην αρχή μιας αύξησης που θα την αισθανθούμε από την μεθεπόμενη βδομάδα. Αν δεν σταματήσει θα φέρει σε κρίση το ΕΣΥ. Ξεκινάμε ήδη με φορτισμένες τις αποθήκες. Είχαμε υπολογίσει ότι ως τις 20 Μάρτη μπορούμε να  φτάσουμε μέχρι 2.000 κρούσματα την ημέρα. Θα πρέπει πριν από εκείνο το σημείο να έχουμε πάρει μέτρα. Θα’ ναι πιο ήπια η κλίση της καμπύλης.», ανέφερε αρχικά.

«Το πρόβλημα είναι κυρίως στην Αττική, γιατί ήδη οι κλίνες ΜΕΘ είναι κατά 62% γεμάτες. Συμφωνώ με τη λήψη διαφορετικών μέτρων σε διαφορετικές περιοχές. Σύμφωνω για το σκληρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα, Άγ. Νικόλαο. Για την Αττική θα έπρεπε να είμαστε πιο αυστηροί. Είχα προτείνει ένα σκληρό lockdown 2-3 εβδομάδων. Αυτό θα ήταν το πιο αποτελεσματικό μέτρο. Στη Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται lockdown.», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/02/2021