Ελλάδα

Κορωνοϊός : Πού εντοπίζονται τα 1.195 κρούσματα – Σε ποιες περιοχές χτυπά «κόκκινο»

05.02.2021 | 18:41

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινούνται και σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.195 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στην Ελλάδα, τετραψήφιος αριθμός μετά από ένα μήνα.

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινούνται και σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1.195 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στην Ελλάδα, τετραψήφιος αριθμός μετά από ένα μήνα.

Φυσικά, όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα η Αττική βρίσκεται στο «μάτι» του κοροναϊού, κατακτώντας αρνητική πρωτιά. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η επιτροπή εξετάζει νέα, ακόμα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα στο Λεκανοπέδιο.

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται 552 νέες μολύνσεις (λίγο κάτω από τις μισές), ενώ στη Θεσσαλονίκη 150 κρούσματα, αριθμός ιδιαίτερα ανησυχητικός.

Συναγερμός έχει σημάνει και στην Αχαΐα με 78 κρούσματα, ενώ 63 καταγράφονται στην Εύβοια.

Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο έγιναν 45.888 δειγματοληπτικά τεστ.

Στο «κόκκινο» η Αττική

Σε οριακή κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται η Αττική στη μάχη με την πανδημία του κοροναϊού, με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων να έχει εξελιχθεί σε θρίλερ.

Όπως συμβαίνει σταθερά τις τελευταίες μέρες, το Λεκανοπέδιο συγκεντρώνει κάτι λιγότερο από μισά σχεδόν κρούσματα της χώρας.

Συγκεκριμένα, σήμερα στην πρωτεύουσα καταγράφονται 552 νέες μολύνσεις.

Σε δύσκολη κατάσταση είναι ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών με 138 κρούσματα, ενώ ακολουθεί ο Δυτικός Τομέας με 102 και ο Βόρειος Τομέας με 92.

Δείτε αναλυτικά την κατανομή στο Λεκανοπέδιο

  • 55  κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
  • 92 κρούσματα  στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
  • 102 κρούσματα  στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
  • 28 κρούσματα  στην Π.Ε Δυτικής Αττικής
  • 138 κρούσματα  στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
  • 68 κρούσματα  στην ΠΕ Νότιου Τομέα Αθηνών
  • 69 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/02/2021

Ελλάδα