Ελλάδα

Κορωνοϊός : Η Επιτροπή αναζητά «χρυσή» τομή μεταξύ μέτρων και κούρασης κοινωνίας

05.02.2021 | 18:50 Eνσωμάτωση

Σε πολύ δύσκολη και κρίσιμη καμπή στη «μάχη» της με τον κορωναϊό βρίσκεται η χώρα, με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να βρίσκεται σε μία μαραθώνια συνεδρίαση από τις 10:00.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει… χωριστεί στα δύο, όσον αφορά τα νέα μέτρα στην Αττική για τον περιορισμό της περαιτέρω εξάπλωσης του φοντικού ιού.

Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 φαίνεται να «κλειδώνει» στο Λεκανοπέδιο για το Σαββατοκύριακο, αρχής γενομένης από αύριο.

Το μέτρο, εφόσον ληφθεί, θα ισχύει κάθε Σαββατοκύριακο, μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 σημαίνει ότι τα σούπερ μάρκετ και το λιανεμπόριο θα κλείσουν στις 5 για να προλάβουν οι πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ωστόσο φαίνεται ότι η διχογνωμία είναι τέτοια, που δεν αποκλείεται να μην υπάρξει απόφαση, τουλάχιστον για Αττική και Θεσσαλονίκη σήμερα.

Η μία πρόταση αναιρεί την άλλη και όλα παραμένουν ανοιχτά.

Το «θρίλερ» που επικρατεί στην επιτροπή οδήγησε σε… καθυστέρηση την ενημέρωση των 18:00. Συγκεκριμένα, η ενημέρωση θα ξεκινήσει όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει γίνει γνωστό, η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων με αποτέλεσμα αυτή να εισηγηθεί καθολικό lockdown στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, δηλαδή την Πάτρα, την Χαλκίδα και τον Άγιο Νικόλαο.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 05/02/2021