Ελλάδα

Καθολικό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο Κρήτης

05.02.2021 | 20:14

Με σκληρά lockdown σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας ο κορωνοϊός χτυπά ανεξέλεγκτα, οι επιστήμονες προσπαθούν να σταματήσουν την πορεία του ιού.

Πάτρα , Χαλκίδα και Αγιος Νικόλαος στην Κρήτη, μπαίνουν σε lockdown τύπου Μαρτίου με αυστηρή απαγόρευση των μετακινήσεων και μέτρα σε λιανεμπόριο και δραστηριότητες.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε στην λήψη νέων περιοριστικών μέτρων. Η επιδημιολογική εικόνα είναι εφιαλτική και η εξέλιξη της πανδημίας τρομάζει. Στις 18 Ιανουαρίου ανακοινώθηκαν μόλις 6 κρούσματα στην Αχαΐα, μετά από 10 ημέρες στις 28 Ιανουαρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 37 κρούσματα και χτες 4 Φεβρουαρίου τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν στην Αχαΐα στα 81

«Ο Νομός Αχαΐας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο και η διασπορά του ιού στην κοινότητα είναι ιδιαίτερα μεγάλη και η πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι εξαιρετικά μεγάλη ανέφερε η κ. Μαστοράκου, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.

Στην πόλη ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα μέ3χρι τις το πρωί αλλά όπως αποδείχθηκε τα μέτρα αυτά δεν απέδωσαν. Κυρίως η πόλη της Πάτρας , βράζει από κορωνοίό

Αγωνία για τα δύο παιδιά και το βρέφος

Σοβαρή η κατάσταση για τον 9χρονο Μάριο που νοσηλεύεται στην ΜΕΘ αλλά χωρίς να έχει διασωληνωθεί.

Όσον αφορά τον 10χρονο και το δύο μηνών βρέφος η κατάστασή τους είναι αρκετά καλή και οι γιατροί ελπίζουν ότι σύντομα θα βγουν από το νοσοκομείο.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/02/2021

Ελλάδα