Ελλάδα

Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 το Σαββατοκύριακο – Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι

05.02.2021 | 21:17

Σε ένα νέο περιβάλλον καλούνται να προσαρμοστούν από αύριο Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς, καθώς η επιδημιολογική εικόνα των δύο πόλεων και οι καιρικές συνθήκες που αναμένονται, οδήγησαν τις αρχές να διευρύνουν τις ώρες απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Διαφορετικό θα είναι το σαββατοκύριακο για τους κατοίκους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε τους ειδικούς να ζητήσουν μείωση των μετακινήσεων κατά τρεις ώρες ,κάτι που υιοθέτησε και η κυβέρνηση.

Η κυκλοφορία σε Αττική και Θεσσαλονίκη θα επιτρέπεται από τις 5 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ αναμένεται να κλείνουν τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα δηλαδή στις 5 το απόγευμα.

Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει τις ώρες όπου υπήρχαν κυρίως μετακινήσεις αναψυχής τα σαββατοκύριακα ενώ δεν επηρεάζεται ουσιαστικά η λειτουργεία του λιανεμπορίου.

Οι επιδημιολόγοι φοβούνται επίσης για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στις περιοχές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου τα σαββατοκύριακα και ειδικά με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν για την εποχή, συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου για βόλτα.

Στο στόχαστρο λοιπόν μπαίνουν στην Αττική η Πάρνηθα, Τατόι, η Πεντέλη αλλά και η παραλιακή όπου παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού. Η παραλία της Θεσσαλονίκης είναι επίσης μια επικίνδυνη περιοχή καθώς οι κάτοικοι της πόλης επιλέγουν για την βόλτα τους.

Η αστυνομία έχει λάβει σαφείς εντολές για αυστηρή τήρηση του νέου ωραρίου και για αυτό το λόγο θα υπάρχουν δεκάδες σημεία ελέγχου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μεγαλύτερη η κίνηση των οχημάτων σε 12 οδικούς άξονες της Αττικής 

Οι έλεγχοι έχουν ενταθεί, αυτή την ώρα η αστυνομία έχει στήσει μπλόκο στη Βασιλίσσης Σοφίας…

Μόνο εχθές 1.700 ήταν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Ενώ εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία για την κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους της Αθήνας, του lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από το κέντρο κυκλοφορίας της περιφέρειας Αττικής, σε σχέση με την περυσινή αντίστοιχη ημέρα, έχει καταγραφεί αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Οι δρόμοι προς το κέντρο της Αθήνας έχουν αυξημένη κυκλοφορία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 05/02/2021

Ελλάδα