Ελλάδα

Αχαΐα : Στη δίνη του κορωνοϊού η Πάτρα – Ανάστατοι οι πολίτες

05.02.2021 | 17:18 Eνσωμάτωση

Η Αχαΐα φλέγεται από τον κορωνοϊό με την βρετανική μετάλλαξη να έχει αυξημένη παρουσία και τα στατιστικά να καταγράφουν αύξηση στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα κατά 94%.

Μόνο αισιόδοξο μήνυμα είναι τα θετικά σημάδια που παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του 9χρονου που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Οι γονείς όμως ανησυχούν στα σχολεία πολλοί γονείς ήδη δεν στέλνουν τα παιδιά τους

Ο μικρός Μάριος φαίνεται να ανταποκρίνεται τις τελευταίες ώρες θετικά στην αγωγή που του χορηγούν οι θεράποντες γιατροί του με οξυγόνο υψηλής ροής με τη μέθοδο High Flow. Όπως αναφέρουν οι γιατροί η αποθεραπεία του 9χρονου θα διαρκέσει για πολλές ημέρες.

Ο συναγερμός παραμένει σε ύψιστο επίπεδο στα νοσοκομεία της περιοχής. Στην Αχαΐα λόγω της κρίσιμης συγκυρίας πήγαν εκτάκτως σήμερα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου.

Σε σούπερ μάρκετ της πόλης σε δύο υποκαταστήματα εντοπίστηκαν 6 κρούσματα

Συναγερμός στην Πάτρα χτύπησε όμως και στην βιομηχανική περιοχή που εντοπίστηκε κρούσμα σε εργαζόμενο αποθήκης και σε τράπεζα στο κέντρο της πόλης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 05/02/2021