Πολιτισμός

Η Λυδία Σέρβου αποκάλυψε το όνομα του μουσικοσυνθέτη που την παρενόχλησε σεξουαλικά στα 15 της

04.02.2021 | 21:07 Eνσωμάτωση

Γνωστό μουσικοσυνθέτη κατονόμασε μιλώντας στην Εφημερίδα τα Νέα ως υπεύθυνο για την σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε όταν ήταν 15 ετών η ερμηνεύτρια και δασκάλα φωνητικής Λυδία Σέρβου.

Πριν από λίγες ημέρες, η ερμηνεύτρια και δασκάλα φωνητικής Λυδια Σερβου είχε περιγράψει μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook τη σεξουαλική επίθεση που είχε δεχτεί σε ηλικία μόλις 15 ετών από γνωστό μουσικοσυνθέτη στο σπίτι του, τον οποίο αρχικά δεν είχε κατονομάσει.

«Έφυγε από το σαλόνι και πήγε να φέρει υποτίθεται νερό…και εδώ ξεκινάει το μαρτύριο. Γύρισε ολόγυμνος και άρχισε να με κυνηγάει θέλοντας να ικανοποιήσει τις ορέξεις του. Άρχισα να φωνάζω, να τον παρακαλώ να με αφήσει να φύγω, να του λέω να σεβαστεί τον πατέρα μου αλλά εκείνος ατάραχος συνέχιζε να με κυνηγάει γύρω από την τραπεζαρία και να μου λέει ‘’ όσο και να φωνάζεις δεν θα σε ακούσει κανείς’’. Το αποτέλεσμα? Να κάτσω σε μια άκρη του σαλονιού κουβαριασμένη και να κλαίω και αυτός στην άλλη άκρη, μπροστά σε έναν καθρέφτη να αυτοϊκανοποιείται».

Σήμερα μιλώντας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, η Λυδια Σέρβου αποκάλυψε το όνομά του.

«Ο άνθρωπος που σακάτεψε την ψυχή μου πριν καν συμπληρώσω τα 15 μου χρόνια είναι ο μουσικοσυνθέτης Δήμος Μούτσης».

Στην καταγγελία της Λυδίας Σέρβου απάντησε ο μουσικοσυνθέτης μέσω του δικηγόρου του.

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αφορούν στο πρόσωπό του, ο Δήμος Μούτσης δηλώνει ότι οι απαντήσεις του θα δοθούν όπου και όπως νομικά προβλέπεται».

Επιφυλάξεις εκφράζουν δικηγόροι για την νομιμότητα αυτών των δημόσιων καταγγελιών .

«Θα ήταν χρήσιμο να μπορούσε ο καταγγέλλων να έρθει στη θέση του καταγγελλόμενου για να καταλάβει τι σημαίνει τεκμήριο αθωότητας», αναφέρει ο Γιώργος Σταματογιάννης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Την αντίθεσή της στον τρόπο που καταγγέλλονται οι παρενοχλήσεις εξέφρασε η Βάνα Μπάρμπα, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είμαι με όλες τις συνάδελφους μου που είναι γυναίκες μην πάμε σε αυτό που είναι ανθρωποφαγικό , υπάρχει το αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη να πάει στον εισαγγελέα».

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στο φως κι άλλες καταγγελίες από ανθρώπους του θέατρου και του κινηματογράφου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/02/2021