Ελλάδα

Ασκηση ΣΚΥΡΟΣ 2021: Επίσημη «πρώτη» των γαλλικών μαχητικών Rafale στην Ελλάδα

04.02.2021 | 21:32 Eνσωμάτωση

Εντυπωσιακές εικόνες με τα υπερσύγχρονα Γαλλικά μαχητικά Rafalle να πετούν πάνω από την Τανάγρα κατέγραψαν οι κάμερες του MEGA και όλα αυτά στο πλαίσιο της πολυεθνικής άσκησης Σκύρος.

Ενθουσιώδης η υποδοχή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος μπήκε στο πιλοτήριο ενός εκ των μαχητικών μαζί με τον Γάλλο πρέσβη.

Αν μη τι άλλο στην άσκηση Σκύρος τα Γαλλικά Rafale εντυπωσιάσανε.

Η συνεργασία των Ελλήνων με τους Γάλλους ήταν άψογη. Το μήνυμα που στάλθηκε σε κάθε περίπτωση ήταν εκείνο της αποφασιστικότητας και της ισχύος για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων με βάση βέβαια το Διεθνές Δίκαιο.

«Η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό είναι αποδέκτης πολλαπλών απειλών και καλείται καθημερινά να τις αντιμετωπίσει διασφαλίζοντας την σταθερότητα, την ανάπτυξη και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ είχαν την ευκαιρία να μπουν στο πιλοτήριο ενός Rafale με τον Γάλλο πρέσβη να καλωσορίζει την Ελλάδα στο club του Rafale τονίζοντας πως η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες μετρά 200 χρόνια πλέον.

«Ελπίζω ότι θα δούμε περισσότερα Rafale στους ελληνικούς ουρανούς, περισσότερες Γαλλικές φρεγάτες στη θάλασσα γιατί είμαι πεπεισμένος ότι έτσι γινόμαστε «αδέλφια εν όπλοις». Όπως λέμε υπουργέ, όπως λέμε: «Ελλάς Γαλλία Συμμαχία» ανέφερε ο γάλλος πρέσβης.

Στο περιθώριο της άσκησης Σκύρος ο φακός του MEGA είχε την ευκαιρία να καταγράψει και το πρώτο ελληνικό F-16 Viper.

Οι πρώτοι έλληνες χειριστές που θα εκπαιδευτούν στα Rafale αναχωρούν σύντομα για Γαλλία ενώ επόμενο ραντεβού ελλήνων και γάλλων δόθηκε για την άσκηση Ηνίοχος της Πολεμικής Αεροπορίας τον Απρίλιο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/02/2021