Ελλάδα

MYTILINEOS: Θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το 2020 παρά την πανδημία

04.02.2021 | 22:11 Eνσωμάτωση

Αλώβητη και ισχυρή παρά τις αντιξοότητες και τους κραδασμούς που επέφερε η πανδημία βγήκε από το 2020 η εταιρία MYTILINEOS. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν το 2020 ήταν για την εταιρεία μια ισχυρή χρονιά κατά την οποία κατάφερε να απορροφήσει τους κραδασμούς συνεχίζοντας τη δυναμική της πορεία

Με κέρδη €129 εκατ. η MYTILINEOS έγινε σήμερα η πρώτη ελληνική εταιρεία που ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα και μάλιστα θετικά, παρά τη πανδημία και τις επιπτώσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Σε αυτό το περιβάλλον, τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα της MYTILINEOS πιστοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι απορροφήσαμε αποτελεσματικά τους κραδασμούς της πανδημίας Covid-19. Με όπλο τα στρατηγικά πλεονεκτήματά μας, την άοκνη προσπάθεια των ανθρώπων μας και αφοσίωσή μας στις αξίες μας, παραμένουμε σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης»

Η MYTILINEOS, μία ελληνική εταιρεία με διεθνή παρουσία και στις 5 ηπείρους, κατάφερε μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας να παραδώσει έγκαιρα απαιτητικά έργα ανανεώσιμων πηγών και έργα βιώσιμης ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει τη λειτουργική της κερδοφορία στα ίδια επίπεδα,( όπως άλλωστε είχε τεθεί και ως στόχος από τη διοίκηση, παραμένοντας σε τροχιά ανάπτυξης.)

«Η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στο πλευρό της σύνεσης και να μην επιτρέψει να διολισθήσει στην αβεβαιότητα η διαχείριση της πανδημίας, τόσο σε υγειονομικό, όσο και σε επίπεδο οικονομικής υποστήριξης.Μακριά από σειρήνες λαϊκισμού, από την εσωστρέφεια που φέρνει η οικονομική κατάπτωση, τώρα οφείλουμε να βάλουμε πλάτη. Από την πλευρά μας, δηλώνουμε το «παρών» στην εθνική προσπάθεια για οικονομική ανασυγκρότηση και αναμένουμε τις προτάσεις εκείνες της κυβέρνησης για την καλύτερη κατανομή των κοινοτικών πόρων.»

Το ισχυρό όπλο της MYTILINEOS είναι η ενέργεια, με τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου να σημειώνει ιστορικά υψηλές επιδόσεις, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην εθνική οικονομία και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/02/2021