Ελλάδα

Στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου ο 9χρονος με κορωνοϊό – Κόλλησε από τη νοσηλεύτρια μητέρα του

03.02.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Ο 9χρονος που εισήχθη χθες με κορονοϊό στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου του Ρίου εξετάζεται για το αν έχει προσβληθεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος. Στο MEGA και την εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου μίλησαν η νοσηλεύτρια μητέρα του και ο πατέρας του που επίσης νοσούν.

Νέος συναγερμός στο νοσοκομείο του Ρίου. 9χρονο αγοράκι, που μεταφέρθηκε με συμπτώματα βαριάς πνευμονίας, διαπιστώθηκε ότι νοσεί από κορωνοϊό και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για τη βρετανική μετάλλαξη! Αμέσως εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Την προηγούμενη εβδομάδα η μητέρα του 9χρονου, που εργάζεται ως νοσηλεύτρια, ανιχνεύθηκε θετική. Κόλλησαν ο σύζυγός της και τα δύο τους παιδιά. Η γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί.

Τις προηγούμενες ημέρες το παιδί είχε κάνει τεστ, είχε βγει θετικό αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Το παιδί νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, χωρίς να έχει διασωληνωθεί. Μάλιστα κατάφερε και μίλησε με τους γονείς του μέσω διαδικτύου.

Το 24ωρο που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξη της πορείας της υγείας του παιδιού. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι καθώς ο 9χρονος δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα.

Η παραδοχή ότι η Πάτρα «βράζει» αυτή τη στιγμή, από τους γιατρούς που μάχονται τον κορωνοϊό είναι ενδεικτική της κατάστασης στην Αχαΐα. Έως τώρα έχει εμβολιαστεί το 50% του υγειονομικού προσωπικού.

Η επέλαση του κορωνοϊού στην Πάτρα βεβαιώνεται και από τα στοιχεία . Η Αχαΐα έχει ήδη 219 ενεργά κρούσματα με τα 183 να βρίσκονται στην Πάτρα. 11 κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης έχουν ήδη εντοπιστεί. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί και ο μεγάλος αριθμός των στενών επαφών των ενεργών κρουσμάτων που αγγίζει τους 435, ενώ οι 147 εμφανίζουν ήδη συμπτώματα. Ο μέσος όρων ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 45 έτη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/02/2021