Ελλάδα

«Βράζει» από κρούσματα το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» – Καταγγελία σοκ για μη τήρηση των μέτρων

02.02.2021 | 17:04

Σοκ προκαλεί η επέλαση του κορωνοϊού στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα που οι υγειονομικοί σαρώνονται από τον κορωνοϊό. Μπροστά στην επέλαση έκτακτα μέτρα μπάινουν σε εφαρμογή για την προστασία των πολιτών.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ρίχνει το φταίξιμο στον μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων υγειονομικών, πληροφορίες λένε πως από τους περίπου 1.200 εργαζόμενους του νοσοκομείου έχουν εμβολιαστεί μόνο οι 530 ποσοστό δηλαδή κάτω από 50%.

Οι εργαζόμενοι από την άλλη λένε πως έτσι και αλλιώς ακόμα και οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν δεν έχουν αντισώματα.

Συνολικά 55 έχουν νοσήσει από το ξεκίνημα του δεύτερου κύματος και οι 28 έχουν την βρετανική μετάλλαξη.

Πλημμελή τήρηση των μέτρων για την διασπορά καταγγέλουν εργαζόμενοι και συγγενείς ασθενών

Πρώτο θύμα της συρροής στο νοσοκομείο θεωρείται ένα κρούσμα στην παθολογική κλινική.

Μια γυναίκα 44 ετών, που έπασχε από λευχαιμία και όπως λέει ο σύζυγός της στο live news, λίγο πριν καταλήξει, του έστελνε μηνύματα απόγνωσης για την έλλειψη μέτρων κατά της διασποράς.

«Η πρώην σύζυγος μου 27 Γενάρη είχε ένα θέμα μία λευχαιμία ένα είδος καρκίνου αλλά μπορούσε να το πολεμήσει την άλλαξαν δύο τρεις φορές θάλαμο και μάλλον από κάπου κόλλησε κορωνοίο κάποια στιγμή και κάποια στιγμή μου έστειλε ένα μήνυμα μάλλον θα με διασωληνώσουν. Λογικά από κάποιο συνοδό γιατί υπήρχαν πολλοί συνοδοί γύρω της και δεν φόραγαν και μάσκα».

Περνώντας στην αντεπίθεση οι εργαζόμενοι λένε πως αυτό που φταίει και μετέτρεψε το νοσοκομείο σε φωλιά κορωνοιού είναι πως η διοίκηση δεν πήρε μέτρα.

Δεν είναι το νοσοκομείο που έχει πρόβλημα αλλά όλη η περιοχή λένε από την άλλη οι γιατροί…

Η επέλαση του κορωνοϊού στην Πάτρα βεβαιώνεται και από τα στοιχεία. Η Αχαία έχει ήδη 219 ενεργά κρούσματα με τα 183 να βρίσκονται στην Πάτρα. Ο μέσος όρων ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 45 έτη.

Ο κ. Κώστας Πετρόπουλος, Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πατρών μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

«Δεν υπήρχαν αντανακλαστικά ώστε να συλλάβουν το πρόβλημα και να υπάρξουν άμεσα δραστικά μέτρα, ώστε να μην υπάρξει η δισπορά του ιού. Αυτό αφορά τη διοίκηση, γιατί ενώ γνώριζε ότι υπήρχαν κρούσματα, κι εμείς επισημάναμε ότι πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα, δεν πάρθηκαν. Ούτε όταν φτάσαμε στο επίμαχο σημείο, την ημέρα που νοσηλεύτηκε η άτυχη γυναίκα που έπασχε από καρκίνο. Εκείνη την ημέρα είχαμε 8 κρούσματα στην συγκεκριμένη κλινική και ζητήσαμε να ανασταλεί η λειτουργία της, να μεταφερθεί η εφημερία της στο Πανεπιστημιακό του Ρίο, να βγουν σε καραντίνα οι εργαζόμενοι που είχαν έρθει σε επαφή με τα κρούσματα και παράλληλα να γίνει απολύμναση. Δεν έγινε τίποτα. Μετά από μια εβδομάδα πήραν κάποια μέτρα, όχι αυτά που έπρεπε.»

«Έχουν εμβολιαστεί 503 σε σύνολο 1.110 εργαζόμενων. Τα ποσοστά που καταγράφουμε είναι όπως όλα τα δημόσια νοσοκομεία. Δεν έχει υπάρξει από κανέναν εργαζόμενο άρνηση στον κορωνοϊό. Η ΠΟΕΔΗΝ είχε παρέμβει και είχε ζητήσει να ανοίξει η πλατφόρμα ξανά γιατί έμεινε ανοιχτή μία ημέρα.», τόνισε ερωτηθείς για τα ποσοστά εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 02/02/2021

Ελλάδα