Ελλάδα

Σοκ από την αποχώρηση της ΝΙΚΕ από την ελληνική αγορά – Τι λέει έμπορος αθλητικών ειδών στο MEGA

02.02.2021 | 19:09 Eνσωμάτωση

O πολυεθνικός κολοσσός ΝΙΚΕ αποφάσισε να κλείσει τα καταστήματα του στην Ελλάδα.

Από τα 22 καταστήματα της εταιρείας, τα 15 τα διαχειριζόταν η Folli Follie, με συμβάσεις που ούτως ή άλλως λήγουν.

Για τα υπόλοιπα 7 καταστήματα, όπως αυτό της Ερμού, η nike έχει ήδη αρχίσει συζητήσεις με αντιπροσώπους σε γειτονικές χώρες, όπως η Ιταλία και η Τουρκία, για να τα αναλάβουν.

Την ίδια ώρα o πολυεθνικός κολοσσός nike με επιστολή του ενημερώνει 100 ακόμη επιχειρήσεις αθλητικών ειδών πως σταματά την συνεργασία μαζί τους.

Σύμφωνα με την επιστολή της που παρουσιάζει σήμερα το live news η ΝΙΚΕ προειδοποιεί τις επιχειρήσεις πως θα σταματήσει η επιχειρηματική τους σχέση στις 31 Μαίου του 2022 και ενημερώνει πως οι τελευταίες παραγγελίες μπορούν να γίνουν μέχρι και τις 27 Οκτωβρίου 2021.

«Μιλάμε για 100 εμπόρους που περνούν τον πιστοληπτικό έλεγχο από τις τράπεζες είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμεροι. Είναι άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει μια δεκαετή κρίση και στέκονται κύριοι στην αγορά.»

Οι έμποροι πελάτες της nike, μιλούν πλέον για οικονομική ασφυξία, αφού βλέπουν το πιο εμπορικό προϊόν, της πασίγνωστης φίρμας, να κατεβαίνει από τα ράφια τους.

«Η NIKE έχει το 50% της ημερήσιας πώλησης.Αυτό όμως δεν είναι τυχαίο. Τοποθετούσαμε το προϊόν πάνω πάνω στα ράφια μας. Ήταν ο μεγαλύτερος όγκος της παραγγελίας μας. Αυτό σημαίνει ζημιά.»

Οι επιχειρηματίες πελάτες της ΝΙΚΕ έχουν αποφασίσει να στραφούν νομικά εναντίον της καθώς θεωρούν πως είναι μια κίνηση που απειλεί την βιωσιμότητα τους.

Ο κ. Ζήσης Παπαδήμος, έμπορος αθλητικών ειδών, Πρόεδρος τοπικού εμπορικού επιμελητηρίου Φωκίδας μίλησε στο LIVE NEWS για την απόφαση της εταιρείας και το πόσο επηρεάζει την ελληνική αγορά.

«Η NIKE δεν φεύγει από την Ελλάδα. Μένει και προσπαθεί αν δημιουργήσει ένα μονοπωλιακό καθεστώς. Κόβει 100 εμπόρους αθλητικών ειδών για να δώσει εκεί που πιστεύει αυτή ότι πρέπει να δώσει το προϊόν της. Κόβει 100 εμπόρους, 400 μαγαζιά, 1.500 εργαζομένους…», ανέφερε.

«Η NIKE θέλει να συνεργαστεί με 2-3 πολυεθνικές και κάποια μεγάλα εμπορικά brands. Θέλει να δημιουργήσει ένα μονοπωλιακό καθεστώς. Έχουμε έρθει σε επαφή με μεγάλο δικηγορικό γραφείο στο εξωτερικό. Την άλλη εβδομάδα θα κατατεθούν τα ασφαλιστικά μέτρα και η αγωγή. Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία εταιρεία να δημιουργήσει στην Ελλάδα μονοπώλια.», πρόσθεσε.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 02/02/2021