Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 9χρονος με κορωνοϊό που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

02.02.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Το παιδί κόλλησε η μητέρα του, η οποία εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και κόλλησε ακόμα τον σύζυγό της και το άλλο της παιδί.

Νέος συναγερμός στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς το 9χρονο αγοράκι, που μεταφέρθηκε με συμπτώματα βαριάς πνευμονίας, διαπιστώθηκε ότι νοσεί από κορωνοϊό και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για τη βρετανική μετάλλαξη! Αμέσως εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Με κορωνοϊό η νοσηλεύτρια μητέρα του

Την προηγούμενη εβδομάδα η μητέρα του 9χρονου που εργάζεται ως νοσηλεύτρια ανιχνεύθηκε θετική. Κόλλησαν ο σύζυγός της και τα δύο τους παιδιά. Η γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί.

«Είπα ότι θα το κάνω αργότερα. Είχα δώσει, είπα ότι θα το κάνω αργότερα. Δεν ήμουν αρνητική. Θα το έκανα. Το παιδί βγήκε θετικό μετά από μένα, με συμπτώματα. Πυρετό, έντονο πυρετό, υψηλό» τόνισε.

«Πάσχει από σοβαρή πνευμονία, υποξυγονεμία, λόγω covid – 19. Είναι πολύ πιθανό το βρετανικό στέλεχος» υπογράμμισε ο Ανδρέας Ηλιάδης, εντατικολόγος στο νοσοκομείο του Ρίου.

Τις προηγούμενες ημέρες το παιδί είχε κάνει τεστ, είχε βγει θετικό αλλά δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Ομως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

«Δεν έβλεπαν κάτι ανησυχητικό αλλά ο πυρετός επέμεινε και ξαναπήγαμε χθες το παιδί» σημείωσε ο πατέρας του μικρού παιδιού.

Σε σοβαρή κατάσταση ο 9χρονος

Το παιδί νοσηλεύτεια σε σοβαρή κατάσταση σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, χωρίς να έχει διασωληνωθεί. Μάλιστα κατάφερε και μίλησε με τους γονείς του μέσω διαδικτύου.

«Θέλουμε δύο 24ωρα περίπου για να ξέρουμε εάν η κατάσταση θα παραμείνει ή θα εξελιχθεί προς το χειρότερο. Ελπίζω να πάνε τα πράγματα καλά» πρόσθεσε ο κ. Ανδρεάδης.

«Βράζει» η Πάτρα

Η παραδοχή αυτή από τους γιατρούς που μάχονται τον κορωνοϊό είναι ενδεικτική της κατάστασης στην Αχαΐα. Έως τώρα έχει εμβολιαστεί το 50% του υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής λοιμώξεων, Πατρούλα Μανωλοπούλου «είναι κάτι που δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο. Φαίνεται ότι πίσω από αυτό, υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν για πόλεμο».

Η επέλαση του κορωνοϊού στην Πάτρα βεβαιώνεται και από τα στοιχεία. Η Αχαΐα έχει ήδη 219 ενεργά κρούσματα με τα 183 να βρίσκονται στην Πάτρα, ενώ έχουν ήδη εντοπιστεί 11 κρούσματα βρετανικής μετάλλαξης.

Μεγάλη ανησυχια προκαλεί και ο μεγάλος αριθμός των στενών επαφών των ενεργών κρουσμάτων που αγγίζει τους 435, ενώ οι 147 εμφανίζουν ήδη συμπτώματα. Ο μέσος όρων ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 45 έτη.

Αισιόδοξοι παρουσιάζονται οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του 9χρονου. Θεωρούν ότι το επόμενο 24ωρο είναι κρίσιμο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νοσοκομείο του Άγιου Ανδρεά έχει σταματήσει τα τακτικά χειρουργία γιατί μόνο σήμερα εντοπίστηκαν εννέα νέα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/02/2021