Ελλάδα

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και οι μεταλλάξεις σήμαναν συναγερμό

02.02.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα τρέχει ο ιός στη χώρα περικυκλώνοντας την Αττική που βράζει από κρούσματα, με τα πιο αυστηρά μέτρα να ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες.

Από το πρωί στον ΕΟΔΥ σήμανε συναγερμός καθώς τα στοιχεία που έφταναν έδειχναν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην πρωτεύουσα.

Σε μια προσπάθεια να χαρτογραφήσουν την κατάσταση στην Αθήνα στο κέντρο της πόλης γίνονται συνεχώς τέστ ταχείας ανίχνευσης.

Η Αττική στη δίνη του ιού

Το τι θα ακολουθήσει άρχισε ήδη να διαφαίνεται με αύξηση των κρουσμάτων κατά 50%, αλλά και έκρηξη του ιικού φορτίου στα λύματα κατά 42%!

«Δεν είναι δυνατόν να βάζεις την Αττική στο κόκκινο και να ανοίγεις τα σχολεία. Η Αθήνα θα γίνει Θεσσαλονίκη» σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος.

Ένα βήμα πριν το σκληρό lockdown

Το επόμενο 48ωρο είναι κρίσιμο καθώς να τα κρούσματα συνεχίσουν να βαίνουν αυξανόμενα οι λοιμωξιολόγοι θα πατήσουν το κουμπί των μέτρων, με το lockdown να είναι στο τραπέζι.

Η Αττική παραμένει η μεγάλη πληγή τη στιγμή μάλιστα που το 60% των κρεβατιών στις μονάδες εντατικής είναι κατειλημμένα.

Το μεγάλο ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι ειδικοί είναι αν τα μέτρα που ελήφθησαν είναι αρκετά για να φρενάρουν την πορεία του τρίτου κύματος ή θα πρέπει να γίνουν πισωγυρίσματα.

Νέα μέτρα στην Αττική έως την Παρασκευή

Όλο και πιο κοντά στο γενικευμένο lockdown δύο εβδομάδων βρίσκεται η Αττική, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός συντάκτης του MEGA, Γιάννης Χρηστάκος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/02/2021