Ελλάδα

Τραγωδία στον Όλυμπο: Δύο γιατροί έχασαν τη ζωή τους από χιονοστιβάδα – Σοκαρισμένοι συγγενείς και συνάδελφοι

30.01.2021 | 13:39

Συντετριμμένοι είναι οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από τον αδόκητο θάνατο των δυο συναδέλφων τους, Τηλέμαχο Ζαφειρίδη, παθολόγο- εντατικολόγο και Θεόδωρο Χατζόπουλο, αναισθησιολόγο, οι οποίοι βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους όταν τους καταπλάκωσε χιονοστιβάδα στον Όλυμπο.

Οι δυο φίλοι και συνάδελφοι ήταν από τους γιατρούς που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορωνοϊού στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η χιονοστιβάδα είχε πλάτος 300 με και το μήκος της ξεπέρασε τα 600 μέτρα.

Ο τρίτος της παρέας, ένας στρατιωτικός, είπε ότι έστριψε αριστερά, ενώ εκείνοι θέλησαν να πάνε δεξιά στην πλαγιά με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Ο ίδιος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας:

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας αναφορικά με τον θάνατο των δύο γιατρών στον Όλυμπο, επισημαίνει:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο.

Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες τους».

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/01/2021

Ελλάδα