Ελλάδα

Άλμα με αλεξίπτωτο από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ – Φόρος τιμής στους πεσόντες στην κρίση των Ιμίων

30.01.2021 | 13:44

Άλμα με αλεξίπτωτο πραγματοποίησε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας έστειλε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, πραγματοποιώντας άλμα στατικού ιμάντα και στη συνέχεια συντήρηση ικανότητας βατραχανθρώπου.

Έπειτα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνη στο μνημείο πεσόντων Διοικήσεως Αεροπορίας Ναυτικού του ΠΝ καθώς σαν σήμερα εισερχόταν στην πιο κρίσιμη φάση της η κρίση των Ιμίων το 1996.

Οι Τούρκοι, θέλοντας να προκαλέσουν, λίγο μετά το άλμα του αρχηγού έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με άλμα ελεύθερης πτώσης που είναι πιο απαιτητικό.

Την απάντηση έδωσε το Δ’ Σώμα Στρατού με εντυπωσιακό βίντεο από χειμερινή άσκηση κατά την οποία οι χαλύβδινοι θώρακες των Λέοπαρντ και των άλλων θωρακισμένων οχημάτων και πυροβολικού όργωσαν την περιοχή της Θράκης.

Ασκούμενοι μαζί σε διαδικασίες νηοψίας στη φρεγάτα Κανάρης, Έλληνες, Κύπριοι και Αμερικανοί κομάντος ενίσχυσαν τη συνεργασία τους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, επεσήμανε πως τα Ραφάλ θα ενισχύσουν δραματικά και καταλυτικά τη συνολική αεροπορική υπεροχή της χώρας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην Άγκυρα αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές.

Στην Τανάγρα, οι προετοιμασίες ενόψει της έλευσης των Γαλλικών Ραφάλ στο πλαίσιο της άσκησης Σκύρος την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται εντατικά.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 30/01/2021

Ελλάδα