Ελλάδα

Σήφης Βαλυράκης: Τα ερωτήματα για τις συνθήκες θανάτου του και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες

27.01.2021 | 19:54

Η είδηση του θανάτου του συντάραξε ολόκληρη τη χώρα. Ο Σήφης Βαλυράκης που είχε βγει με αυτό το φουσκωτό για ψάρεμα εντοπίζεται νεκρός και η ιατροδικαστική εξέταση αποδίδει τον θάνατό του, σε χτύπημα από την προπέλα. Τα ερωτήματα, όμως, για τις συνθήκες θανάτου του πολλά, με την υπόθεση να παίρνει διαστάσεις θρίλερ.

Γίνεται λόγος για ένα αλιευτικό που πλησίασε το φουσκωτό του πρώην υπουργού και μετά από έναν έντονο διαπληκτισμό, ξεκίνησε να κάνει κύκλους με αποτέλεσμα να προκληθεί έντονος κυματισμός.

Τα δύο σενάρια

Όλα ξεκινούν στις 12.18 της Κυριακής όταν ο Σήφης Βαλυράκης παίρνει το φουσκωτό του και βγαίνει στα ανοιχτά της Ερέτριας. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ. Και εδώ τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA το πρώτο σενάριο που εξετάζεται από το Λιμενικό είναι ο Σήφης Βαλυράκης να συναντά ένα μικρό αλιευτικό σκάφος δύο λεπτά αργότερα. Στις 12.20. Εκεί υπήρξε διαπληκτισμός του Σήφη Βαλυράκη με τον καπετάνιο του αλιευτικού, ο οποίος άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το φουσκωτό του προκαλώντας την πτώση του Σήφη Βαλυράκη στη θάλασσα.

Το δεύτερο σενάριο είναι ο Σήφης Βαλυράκης να γλίστρησε από το φουσκωτό του και να έπεσε στην θάλασσα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα η προπέλα του σκάφους του.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Από εκεί και πέρα τα ίχνη του χάνονται. Ώρα 17.15 η Μίνα Βαλυράκη ειδοποιεί το λιμεναρχείο και στήνεται ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού του.

Στην περιοχή Αγία Τριάδα μισή ώρα αργότερα, στις 17.30 το σκάφος του εντοπίζεται από ιδιώτη ακυβέρνητο. Τρεις ώρες αργότερα στις 20.20 στο νησί των Ονείρων εντοπίζεται το πτώμα του 77χρονου υπουργού. Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που τον βρήκαν συγκλονίζουν.

Ώρα 21.00 το βράδυ. Τον παραλαμβάνει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρεται σε νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου διαπιστώνεται ο θάνατος του.

Το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι πως ο Σήφης Βαλυράκης ξεκίνησε για ψάρεμα και κάτω από συνθήκες που μένουν να αποσαφηνιστούν βρέθηκε νεκρός στη θάλασσα και το φουσκωτό του, συνέχισε να κινείται.

«Δεν είναι η πρώτη φορά»

Την ίδια ώρα, ψαροντουφεκάς που πήρε μέρος στις έρευνες, καταγγέλλει ότι δεν είναι η πρώτη παρενόχληση από αλιευτικό. Τα επεισόδια στην περιοχή, λέει, είναι αλλεπάλληλα όπως οι καταγγελίες που τα συνοδεύουν.

Την περασμένη Κυριακή δύο κρίσιμοι κρίκοι στην υπόθεση έλειπαν. Ο φύλακας στο νησάκι της Αγίας Τριάδας απουσίαζε στην Αθήνα, ενώ οι περισσότεροι ψαράδες της περιοχής, δεν είχαν βγει με τις βάρκες τους.

Από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της Ασφάλειας Λιμενικού έχει μεταβεί στην περιοχή της Ερέτριας για τις έρευνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, 30 επαγγελματικά σκάφη που βρίσκονται στην περιοχή εξετάζονται για το εάν εκείνη την ημέρα κινήθηκαν στην περιοχή, αλίευσαν, ή πιθανότατα είδαν κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ήδη τα στελέχη του Λιμενικού έχουν λάβει αποτυπώματα, δείγματα DNA και ίσως υπάρξει περαιτέρω εξέταση της σορού για να διαπιστώσουν αν ο πρώην υπουργός χτυπήθηκε από την προπέλα του φουσκωτού του, από ποια πλευρά έπεσε στην θάλασσα και αν έκανε προσπάθεια να αναρριχηθεί πάλι σε αυτό. Είναι κάτι που ζητά η οικογένεια και μάλιστα έχει αναθέσει την υπόθεση σε ειδικό πραγματογνώμονα. Και όπως εκτιμούν οι απαντήσεις θα δοθούν άμεσα.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/01/2021

Ελλάδα