Πολιτική

Ο Άγγελος Συρίγος επικαλείται τη… Χούντα για να υπερασπιστεί την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια

27.01.2021 | 20:43

Φωτιά ανάβει στο πολιτικό σκηνικό δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, που συνέδεσε την επικείμενη σύσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας με όσα συνέβαιναν στις ανώτατες σχολές επί Χούντας. Για επίκληση των ντροπιαστικών πρακτικών της επταετίας μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σκληρή υπήρξε και η αντίδραση του ΚΙΝ.ΑΛ.. Ο ίδιος ο υφυπουργός, πάντως, κάνει λόγο για διαστρέβλωση και αποσπασματική παράθεση των λεγομένων του.

Λάδι στη φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης μετά την νέα απαγόρευση των συναθροίσεων και ένα 24ωρο πριν το προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ρίχνει μια ιδιαίτερη αναφορά στην περίοδο της δικτατορίας από τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο σε διαδικτυακή συζήτηση για την σχεδιαζόμενη σύσταση αστυνομίας πανεπιστημίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει σφοδρά πυρά στην κυβέρνηση κατηγορώντας τη για επίκληση ντροπιαστικών πρακτικών της Χούντας, όταν ήταν σε πλήρη ανάπτυξη τον περίφημο Σπουδαστικό της Ασφάλειας, όπως σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Ο υφυπουργός Παιδείας κάνει λόγο για διαστρέβλωση και αποσπασματική παράθεση των όσων είπε στο πλαίσιο μιας ιστορικής αναδρομής.

Φοιτητικοί σύλλογοι επιμένουν ότι το αυριανό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, παρά την απαγόρευση του αρχηγού της αστυνομίας, θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέσα προστασίας και τις αποστάσεις.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/01/2021

Πολιτική