Ελλάδα

Κορωνοϊός: Υπό την απειλή του τρίτου κύματος της πανδημίας η Ελλάδα  

27.01.2021 | 20:28

Ορατό για πολλούς επιστήμονες είναι ήδη ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα σε πολλές περιοχές της χώρας - και ειδικά στην Αττική - κρίνονται επιβαρυντικά. Οι επιστήμονες υπογραμμίζουν, μάλιστα, ότι η κατάσταση ενδέχεται να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο, καθώς στην εικόνα της πανδημίας δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμα οι συνέπειες του ανοίγματος της αγοράς.

Με την Αττική να βράζει και 13 περιφέρειες της χώρας να καταγράφουν μετά από εβδομάδες διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ο φόβος του τρίτου κύματος και νέων μέτρων ρίχνουν τη βαριά σκιά τους στη χώρα.

Ανησυχία για την Αττική

Μέσα σε δυο μέρες στην Αττική εντοπίστηκαν 826 μολύνσεις με τους λοιμωξιολόγους να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου. Το κέντρο της Αθήνας είναι η μεγαλύτερη εστία κορωνοϊού, με 217 κρούσματα τις δυο τελευταίες μέρες. Την ίδια στιγμή 152 καταγράφηκαν στο Βόρειο Τομέα και 120 στα δυτικά προάστια.

«Έρχονται δύσκολοι μήνες»

150 εισαγωγές ασθενών έγιναν χθες με περίπου τις μισές στην Αττική, ενώ σε ολόκληρη την επικράτεια νοσηλεύονται 1436 ασθενείς.

Ο μεγαλύτερος φόβος είναι η πίεση στο σύστημα υγείας, αν τα κρούσματα συνεχίσουν να βαίνουν αυξανόμενα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 96 κενά κρεβάτια εντατικής στην Αττική και 70 στη Θεσσαλονίκη. Οι δύσκολοι μήνες ωστόσο για την πανδημία είναι μπροστά μας.

Αν η κατάσταση στην Αττική εκτροχιαστεί τότε οι λοιμωξιολόγοι θα ακολουθήσουν τη στρατηγική του ξαφνικού θανάτου για δραστηριότητες, ενώ δεν αποκλείεται και νέο αυστηρό lockdown.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 27/01/2021

Ελλάδα