Πολιτική

Αγωγές Τσίπρα σε Κουρτάκη και Παπαχρήστο για το σπίτι στο Σούνιο – Ο Γ. Παπαχρήστος στο MEGA

26.01.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Πολιτική σύγκρουση ξέσπασε με αφορμή την απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει αγωγή - μαμούθ εναντίον του εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη και του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ, Γιώργου Παπαχρήστου. Ο κ. Τσίπρας αιτείται αποζημίωσης για ηθική βλάβη ενός εκατομμυρίου ευρώ από τον καθέναν για τα όσα είχαν γράψει οι δυο δημοσιογράφοι στα ρεπορτάζ τους σχετικά με τη νέα κατοικία που μίσθωσε στο Σούνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είχε προαναγγείλει μέσω εξωδίκων που είχε στείλει με αφορμή δημοσιεύματα για τη βίλα που νοίκιασε στο Σούνιο, προχώρησε τώρα στο επόμενο – βήμα – πρωτοφανές για έναν πρώην πρωθυπουργό – καταθέτοντας αγωγή κατά δημοσιογράφων και Μέσων Ενημέρωσης.

Αγωγή – «μαμούθ»

Ο πρώην πρωθυπουργός στρέφεται πλέον νομικά κατά του δημοσιογράφου και εκδότη των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη και του δημοσιογράφου των «Νέων» Γιώργου Παπαχρήστου και αιτείται από το δικαστήριο αποζημίωση για ηθική βλάβη ένα εκατομμύριο ευρώ.

Και δεν σταματά στο εξοντωτικό αυτό χρηματικό ποσό αλλά ζητά από το δικαστήριο να επιβάλει στους δημοσιογράφους και ποινή 10.000€ για κάθε μελλοντική προσβολή στο πρόσωπό του.

Για ευθεία επίθεση στον Τύπο και απόπειρα εκφοβισμού και φίμωσης των εκπροσώπων σημειώνει ο δημοσιογράφος των «Νέων» Γιώργος Παπαχρήστος μόλις πληροφορείται την αγωγή εναντίον του.

Ο εκδότης των Παραπολιτικών που αποκάλυψε την υπόθεση με τη βίλα στη θέση Βρωμοπήγαδο Σουνίου επισήμανε δηκτικά ότι ο ένας εκ των δικηγόρων του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο νομικός σύμβουλος του κράτους την εποχή των τηλεοπτικών αδειών και του διαγωνισμού που εκτός των άλλων στιγματίστηκε και από τα περίφημα βοσκοτόπια Καλογρίτσα που είχαν δοθεί ως εγγύηση για το τίμημα της συμμετοχής στο διαγωνισμό από τον κόκκινο εργολάβο.

Η ΝΔ στέκεται στο πλευρό των δημοσιογράφων και αμφισβητεί τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για δήθεν ενοίκιο.

Η Κουμουνδούρου αντεπιτίθεται και μιλά για κατασκευασμένα από την ίδια τη ΝΔ τα όποια όπως σημειώνουν έκαναν λόγο για αγορά ύψους ενός εκατομμυρίου.

Στο πλευρό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο γνωστός από την Δίκη της ΧΑ δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, ο οποίος σε ανάρτησή του παραλληλίζει την υπόθεση me το σπίτι του κ. Τσίπρα με τη φωτογραφία της Αυριανής τη δεκαετία του 80 με την οποία δήθεν αποδεικνυόταν ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν συνεργάτης των Ναζί στην κατοχή.

Αγωγή Τσίπρα: Απόπειρα φίμωσης δημοσιογράφων.

Για το θέμα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και τη Ράνια Τζίμα ο σύμβουλος έκδοσης των ΝΕΩΝ Γιώργος Παπαχρήστος.

«Θεωρώ ότι είναι πρωτοφανές για τέως πρωθυπουργό να προβαίνει σε μια τέτοια ενέργεια που οδηγεί στη φίμωση του Τύπου και των δημοσιογράφων. Ο κ. Τσίπρας θεώρησε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας φιμώσει για να μην αναφερόμαστε σε αυτόν. Θεωρώ ότι είναι λάθος του γιατί φέρνει την υπόθεση του σπιτιού και πάλι στο προσκήνιο. Είναι μια κίνηση που κατά τη γνώμη μου προσπαθεί να τον βγάλει από το αδιέξοδα στα εσωκομματικά του, αλλά είναι μια κίνηση αποτυχημένη γιατί θα πάμε στο δικαστήριο και εκεί ο καθένας θα καταθέσει», είπε ο Γιώργος Παπαχρήστος.

«Εμείς στα ΝΕΑ δημοσιεύσαμε τα κυριότερα αποσπάσματα από το εξώδικο που μας είχε στείλει. Αυτά που με καθύβριζαν προσωπικά. Και παρόλα αυτά είπαμε ότι θα τα δημοσιεύσουμε γιατί είναι δικαίωμά του να πει την άποψή του. Στο in.gr δημοσιεύσαμε ολόκληρο το εξώδικο και σήμερα έστειλε την αγωγή και στοχεύει στο να μας φιμώσει. Τον ενημερώνω ότι τα ΝΕΑ, εγώ προσωπικά και φαντάζομαι και ο Κουρτάκης, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να ασκούμε κριτική», πρόσθεσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 26/01/2021