Κόσμος

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται τα κορωνοπάρτι στον Λονδίνο – Διαδηλώσεις από αρνητές σε Δανία & Ισπανία

24.01.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Την ώρα που όλος ο πλανήτης δίνει μάχη με τον κορωνοϊό, αρνητές της πανδημίας συνεχίζουν να προκαλούν τη μνήμη των νεκρών, αλλά και την λογική. Στην Ισπανία και στη Δανία έγιναν διαδηλώσεις, ενώ στο Λονδίνο, όπου η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου, η αστυνομία επενέβη σε δυο διαφορετικές τοποθεσίες και διέλυσε κορωνοπάρτι.

Διακόσιοι καλεσμένοι ενός παράνομου πάρτι στο κέντρο του Λονδίνου τρέχουν για να αποφύγουν την επιβολή προστίμων.

Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, σπρώχνουν και τραυματίζουν δυο αστυνομικούς. Στον ιδιοκτήτη βεβαιώθηκε πρόστιμο 13 χιλιάδων ευρώ ενώ στο χώρο μπήκε λουκέτο για τρεις μήνες.

Η αστυνομία επενέβη και σε παράνομο ρέιβ πάρτι που γινόταν στην περιοχή του Χάκνει, στο βορειοανατολικό Λονδίνο. Σε 80 άτομα επιβλήθηκαν πρόστιμα των 220 ευρώ, με τον αστυνομικό διευθυντή να χαρακτηρίζει τους συμμετέχοντες ως εγωιστές.

Την ίδια ώρα στα βρετανικά νοσοκομεία περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι αγωνίζονται να κρατηθούν στη ζωή με αναπνευστήρες. Μόνο χθες περισσότεροι από 1.300 έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Δανία: Εκατοντάδες αρνητές της πανδημίας διαδήλωσαν στο κέντρο της Κοπεγχάγης

Εκατοντάδες αρνητές της πανδημίας διαδήλωσαν στο κέντρο της Κοπεγχάγης, πρωτεύουσας της Δανίας.

Φορώντας μαύρα ρούχα και με πυρσούς στο χέρι, μέλη του κινήματος Άνδρες στα Μαύρα
κατήγγειλαν τα περιοριστικά μέτρα.

Οι αρνητές έκαψαν ομοίωμα της πρωθυπουργού της Δανίας Μέτε Φρέντερικσεν ενώ δεν έλειψαν οι συγκρούσεις με την αστυνομία.

Χιλιάδες αρνητές του κορωνοϊού διαδήλωσαν κατά των μέτρων στην Ισπανία

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων στη Μαδρίτη, τη Χώρα των Βάσκων και τη Βαλένθια, χιλιάδες αρνητές του κορωνοϊού διαδήλωσαν στην ισπανική πρωτεύουσα.

Ελάχιστοι φορούσαν μάσκες ενώ δεν τηρούσαν αποστάσεις… Από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες τουλάχιστον, στη Μαδρίτη θα ισχύει απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας από τις 10:00 το βράδυ. Εμπορικά καταστήματα και εταιρείες θα κλείνουν από τις εννέα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/01/2021