Κόσμος

Κατά χιλιάδες οι Αυστραλοί στις παραλίες λόγω καύσωνα – Κινέζοι μεταλλωρύχοι σώθηκαν μετά από δύο εβδομάδες

24.01.2021 | 20:38

Καύσωνας πλήττει την Αυστραλία και στέλνει κατά χιλιάδες τους ανθρώπους στις παραλίες.

Με το θερμόμετρο πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου ο κόσμος κατέκλυσε τις παραλίες του Σίδνεϋ ενώ στη Μελβούρνη ο υδράργυρος ανέβηκε μέχρι τους 39 βαθμούς.

Οι Αρχές προτρέπουν τον πληθυσμό να τηρεί τις αποστάσεις και τα άλλα υγειονομικά μέτρα, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο καύσωνας δε θα υποχωρήσει πριν από τα μέσα της εβδομάδας.

Κίνα

Μετά από 14 ημέρες παγιδευμένοι στα έγκατα της γης, οι 11 μεταλλωρύχοι βγαίνουν στην επιφάνεια από ένα φρεάτιο που άνοιξαν τα σωστικά συνεργεία.

Η είσοδος και πολλές στοές του ορυχείου στη βόρεια Κίνα κατέρρευσαν μετά από έκρηξη στις 10 Ιανουαρίου, παγιδεύοντας σε βάθος 600 μέτρων 22 εργάτες. Λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα, ορισμένοι από τους εγκλωβισμένους έδωσαν μηνύματα ζωής και άρχισε η τροφοδοσία τους με χυμούς.

Ένας υπέκυψε στα τραύματά του. Οι ελπίδες για τη διάσωση των υπολοίπων 10 εξανεμίζονται.

Χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να γίνει συντρίμμια γέφυρα μήκους ενάμισι χιλιομέτρου στην επαρχία Χουνάν της Κίνας με ελεγχόμενες εκρήξεις. Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1998 αλλά 12 χρόνια αργότερα οι Αρχές εκτίμησαν ότι δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες.

Μια καινούργια γέφυρα μήκους 2 χιλιομέτρων χτίστηκε στην ίδια περιοχή το 2017 και σήμερα κατεδαφίστηκε η προηγούμενη.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 24/01/2021

Κόσμος