Υγεία

Κορωνοϊός: Μετά τη PFIZER και η ASTRAZENECA μειώνει τις παραδόσεις εμβολίων

23.01.2021 | 20:14

Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει όπως έχει προγραμματιστεί διαβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ίδια ώρα ωστόσο στην Ευρώπη είναι έκδηλη η ανησυχία, καθώς μετά τη PFIZER και η ASTRAZENECA ενημέρωσε ότι θα καθυστερήσει τις πρώτες δόσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να πάει σε εμβολιαστικό κέντρο στα Καμίνια την ώρα που στις Βρυξέλλες εντείνεται η ανησυχία για την επάρκεια των εμβολίων.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με ηλικιωμένους άνω των 85 ετών και διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει όπως έχει προγραμματιστεί.

Ήδη, έχουν εμβολιαστεί πάνω από 140.000 πολίτες και μόνο χθες περισσότεροι από 17.000.

Μετά τη Pfizer που ανακοίνωσε μειωμένες παραδόσεις για τουλάχιστον μία εβδομάδα, και η AstraZeneca της οποίας ωστόσο το εμβόλιο αναμένεται να εγκριθεί στις 29 Ιανουαρίου, ενημέρωσε ότι θα καθυστερήσει τις πρώτες παρτίδες.

Από την Astra Zeneca η Ελλάδα έχει προσυμφωνήσει να πάρει συνολικά 7,1 εκ δόσεις.

Συνολικά, η ΕΕ έχει υπογράψει συμφωνίες για παραλαβή 160 εκ. δόσεων από τη Moderna, 400 εκ. δόσεις από την AstraZeneca, την J&J και την CurVax και 300 εκ. δόσεις από τη Sanofi.

Σύμφωνα με μέτρηση της GPO για τα «Παραπολιτικά», 7 στους 10 πολίτες δηλώνουν πρόθυμοι να εμβολιαστούν τους επόμενους μήνες.
Συγκεκριμένα, το 71,1% απάντησε θετικά και το 25,7% αρνητικά.

Οι περισσότεροι πολίτες εκτιμούν πάντως ότι η πανδημία θα λήξει αφού περάσουν από 6 μήνες και πάνω.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/01/2021

Υγεία