Οικονομία

Ακίνητα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της αναστολής πληρωμής ενοικίου τον Μάρτιο

23.01.2021 | 21:27

Νέα μέτρα ενίσχυσης των επαγγελματιών που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό φέρνει η κυβέρνηση.

Την επέκταση της αναστολής πληρωμής του ενοικίου και τον Μάρτιο εξετάζει το οικονομικό επιτελείο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές, όπως η εστίαση.

Χωρίς ενοίκιο Ιανουάριο & Φεβρουάριο

Για τον μήνα Ιανουάριο και Φεβρουάριο οι επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή δε θα πληρώσουν καθόλου ενοίκιο.

Την ίδια στιγμή, σύγχυση επικρατεί στους ενοικιαστές για το ποιοι δικαιούνται να μην καταβάλουν καθόλου ενοίκιο και ποιοι πρέπει να πληρώσουν μειωμένο μίσθωμα κατά 40%.

Το δεύτερο lockdown τον Νοέμβριο οδήγησε χιλιάδες φορολογούμενους και επιχειρήσεις να αφήσουν απλήρωτους φόρους ύψους 880 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Δημοσκόπηση για τα μέτρα

Στη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» το 62,2% των πολιτών θεωρούν ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης για την οικονομία και την απασχόληση, ενώ το 35,2% αξιολογεί ως επαρκή τα μέτρα.

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στις 13,9 μονάδες, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει ποσοστό 37,2%, τον ΣΥΡΙΑΖΑ 23,3%, το ΚΙΝ.ΑΛ 6,2%, το ΚΚΕ 6,1%, την Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ 25 να βρίσκεται στο 3%.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/01/2021

Οικονομία