Κόσμος

Κορωνοϊός: «Σέρνεται» ο εμβολιασμός στην Ευρώπη – Έντονη ανησυχία για τις μεταλλάξεις

23.01.2021 | 21:17

Με αργούς ρυθμούς και ελλείψεις προχωρεί ο εμβολιασμός στη Γαλλία, ενώ φουντώνει η ανησυχία στην Ευρώπη για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Να εμβολιάσει 70 εκατομμύρια ανθρώπους έως το τέλος Αυγούστου υπόσχεται η γαλλική κυβέρνηση, όμως για την ώρα η διαδικασία προχωρά με ρυθμό χελώνας.

Μέχρι χθες είχε εμβολιαστεί μόλις το 1,21% του πληθυσμού, ενώ μεγάλα κέντρα έκλεισαν λόγω έλλειψης σκευασμάτων.

Γερμανία

Το πρώτο κρούσμα της βραζιλιάνικης μετάλλαξης του κορωνοϊού κατέγραψαν οι γερμανικές αρχές στο κρατίδιο της Έσσης σε ασυμπτωματικό ασθενή που επέστρεψε από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής την περασμένη Πέμπτη.

Με την ανησυχία που προκαλούν οι εξαιρετικά μολυσματικές μεταλλάξεις να αυξάνεται, το Βερολίνο δεν σχεδιάζει να χαλαρώσει τα μέτρα του lockdown παρόλο που τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται επιβράδυνση στο ρυθμό εξάπλωσης του ιού.

Πορτογαλία

Ουρά σχηματίζουν τα ασθενοφόρα μπροστά από το νοσοκομείο Σάντα Μαρία στη Λισαβόνα.

Τουλάχιστον 10 οχήματα περίμεναν για ώρα μέχρι να βρεθούν κρεβάτια για τους ασθενείς.

Η χώρα της Ιβηρικής παλεύει με το δεύτερο κύμα της πανδημίας με σχεδόν 14.000 νέα κρούσματα να καταγράφονται μόνο χθες.

Από τις 15 Ιανουαρίου η Πορτογαλία ζει σε συνθήκες σκληρού lockdown, ενώ η κυβέρνηση έκλεισε προχθές όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια για δυο εβδομάδες.

Νορβηγία

Σε σκληρό lockdown βρίσκονται από σήμερα η πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο και εννέα γειτονικοί δήμοι μετά την καταγραφή δεκάδων κρουσμάτων και δύο θανάτων από τη βρετανική μετάλλαξη.

Ανοικτά παραμένουν μόνο τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα, ενώ τα σχολεία θα λειτουργούν με καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/01/2021

Κόσμος