Ελλάδα

Διαδηλώσεις: Οι τέσσερις πυλώνες του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ

22.01.2021 | 13:21

Το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις διαδηλώσεις περιέγραψε χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο κεντρικό δελτίο του MEGA.

Διαδηλώσεις με κανόνες, με διαχωρισμό των διαδηλωτών από τους κουκουλοφόρους και την αποφυγή επεισοδίων και χρήση χημικών επιχειρεί να βάλει το νέο σχέδιο της ελληνικής αστυνομίας.

Το νέο δόγμα για τις συγκεντρώσεις έχει τέσσερεις πυλώνες. Την προετοιμασία της αστυνομίας, την επικοινωνία με τους διοργανωτές, την δράση που θα απαιτηθεί αλλά και τη λογοδοσία όλων των εμπλεκομένων για τη διαχείριση.

Θα υπάρχει σταδιακή προειδοποίηση πριν από τη δυναμική επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Στην αρχή, μέσω ηχητικής προειδοποίησης που θα ζητά από τους συγκεντρωμένους να απομακρυνθούν, στη συνέχεια θα υπάρχει τεχνικός φραγμός με μέσα και αστυνομικούς.

Ως έσχατη λύση θα είναι η επέμβαση των ΜΑΤ με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων.

Στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας, προβλέπεται και ειδικός χώρος για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Όλες οι συγκεντρώσεις θα πρέπει να δηλώνονται ηλεκτρονικά από τους διοργανωτές, ενώ θα ορίζεται και υπεύθυνος επικοινωνίας με την αστυνομία.

Ειδική μονάδα φρούρησης σε μετρό & ΗΣΑΠ

Την ίδια στιγμή, ειδική μονάδα φρούρησης σε μετρό και ΗΣΑΠ ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση περιστατικών όπως αυτό με τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη.

Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» στο αποκαλυπτικό τους δημοσίευμα φαίνεται πως τα περιστατικά είναι πολλά και στόχος από εδώ και πέρα θα είναι να προλαμβάνονται.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/01/2021

Ελλάδα