Οικονομία

Αυξημένη η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους – Μεγάλες ουρές με μάσκες και αποστάσεις.

22.01.2021 | 20:08

Τσάντες με ψώνια στα χέρια, ατέλειωτες ουρές κόσμου έξω από τα καταστήματα και… χαρούμενοι καταναλωτές. Το λιανεμπόριο παίρνει ξανά ζωή.

Πέμπτη μέρα λειτουργίας των καταστημάτων σήμερα και οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας είναι πλημμυρισμένοι από κόσμο. Στα περισσότερα μαγαζιά οι ουρές μεγαλώνουν όλο και περισσότερο από καταναλωτές, που θέλουν να αγοράσουν κυρίως είδη ρουχισμού και άλλα προϊόντα.

Αισιόδοξοι δηλώνουν οι επιχειρηματίες του κλάδου, με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν το χαμένο έδαφος για όσο διάστημα ήταν κλειστά τα μαγαζιά τους.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πέρα από την οικονομική ανάσα που δίνει, ανεβάζει την ψυχολογία τόσο των εμπόρων, όσο και των εργαζομένων.

Στην αγορά στο Ίλιον βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνομίλησε με εμπόρους, επαγγελματίες και εργαζομένους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι μόνες λύσεις στήριξης της αγοράς είναι η χορήγηση της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης και η γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους.

Η ρεπόρτερ του MEGA Αλεξάνδρα Αθανασίου μετέφερε την εικόνα από την Ερμού με αρκετό κόσμο να περιμένει στην ουρά για να κάνει τα ψώνια του. Από νωρίς το πρωί οι καταναλωτές εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό για να κατέβουν στο κέντρο και να κάνουν τα ψώνια τους.

Παρόμοια εικόνα και στη Θεσαλλονίκη με την Μαρία Γουγουτσά να αναφέρει ότι οι ουρές έφτασαν μέχρι και τα 50 μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/01/2021

Οικονομία