Ελλάδα

Σιωπηρή διαμαρτυρία φοιτητριών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

22.01.2021 | 22:05

Κρατώντας πλακάτ και φορώντας μαύρα μαντήλια, φοιτήτριες του Αριστοτέλειου διαμαρτυρήθηκαν στα σκαλιά της Φιλοσοφικής για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης. Όπως περιγράφει φοιτήτρια, καθηγητής καλούσε με διάφορες προφάσεις κορίτσια στο γραφείο του, κλείδωνε την πόρτα και ξεκινούσε ανάρμοστες πράξεις. Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε και οι πρώην φοιτήτριες θα καταθέσουν όσα έζησαν

«Σπάμε τη σιωπή. Ενώνουμε τις φωνές μας για τις πραγματικές αιτίες της πολύμορφης βίας κατά των γυναικών”

Φορώντας μαύρα φουλάρια, φοιτήτριες των σχολών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης τηρούν δυο λεπτών σιγή στα σκαλιά της φιλοσοφικής, σε μια συμβολική εκδήλωση συμπαράστασης σε όσες συμφοιτήτριες τους υπέστησαν σεξουαλική βία…

Τα στόματα άνοιξαν.

«Η παρενόχληση γινότανε με ένα συγκεκριμένο μοτίβο. Ο καθηγητής καλούσε τις φοιτήτριες στο γραφείο του με διάφορες προφάσεις, κλείδωνε την πόρτα και επιδιδότανε σε διάφορες παρενοχλήσεις»

Το πρώτο βήμα έγινε με την κατάθεση των θυμάτων στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

«Γνωρίζω ότι γίνανε κάποιες ανώνυμες καταγγελίες το 2013 οι οποίες φτάσανε μέχρι τον Πρύτανη αλλά δεν συνεχίστηκαν γιατί παρέμειναν ανώνυμες. Μιλάμε για περιστατικά που έγιναν 18, 15 και 10 χρόνια πριν που η ενημέρωση ήταν λιγότερη από ότι σήμερα και η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει κάτι τέτοιο».

Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε και οι πρώην φοιτήτριες καλούνται στο αστυνομικό μέγαρο για να καταθέσουν όσα έζησαν στη δίωξη οργανωμένου εγκλήματος.

Την Τρίτη κατατέθηκε και αναφορά στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου από 7 πρώην φοιτήτριες της φιλοσοφικής. Οι φοιτήτριες του ζητούν να επιληφθεί του θέματος ενώ παράλληλα περιμένουν και την κλήση τους από τον εισαγγελέα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/01/2021

Ελλάδα