Ελλάδα

Τι είπαν στην απολογία τους οι δυο ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

19.01.2021 | 13:16 Eνσωμάτωση

Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή οι δυο ανήλικοι που ταυτοποιήθηκαν για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του μετρό μέσα στον σταθμό του ηλεκτρικού στην Ομόνοια. Μαζί τους και ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για υπόθαλψη.

Πρόσωπο με πρόσωπο με τον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του σταθμάρχη του μετρό θα βρεθούν σήμερα οι δυο ανήλικοι κατηγορούμενοι της υπόθεσης. Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές άσκησαν σε βάρος τους ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και μέχρι τη σημερινή τους απολογία στον ανακριτή, οι δυο ανήλικοι, αδέλφια, ηλικίας 15 και 17 ετών κρατούνταν.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο είναι και ένας ειδικός φρουρός σε βάρος του οποίου η εισαγγελία άσκησε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη (αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα). Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, ο οποίος μάλιστα τέθηκε σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αστυνομίας, αφέθηκε ελεύθερος.

Στην απολογία τους οι δύο ανήλικοι ζήτησαν συγγνώμη και δήλωσαν μετανιωμένοι, ωστόσο επέμειναν στον αρχικό τους ισχυρισμό ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη και αυτό επιβεβαιώνεται και από το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Όσον αφορά τον ειδικό φρουρό, αυτός αρνείται την κατηγορία και λέει ότι η επικοινωνία τους ήταν μια μέρα πριν και ότι αυτή η επικοινωνία είχε ως στόχο να παραδοθούν.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/01/2021