Καιρός

Καιρός: Παραμένει το κρύο παρά την άνοδο της θερμοκρασίας

19.01.2021 | 13:53

Παραμένει το κρύο σε όλη τη χώρα. Αν και η θερμοκρασία ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, τα πρωινά εκτός από παγετό σε πολλές περιοχές, βλέπουμε και θερμοκρασίες που ακόμα και σήμερα έφτασαν τους -14 και -16C στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά την Τετάρτη η μέρα θα ξεκινήσει με ψιλόβροχο στα νοτιοανατολικά και συγκεκριμένα από την Κάρπαθο μέχρι και τα ανατολικά τμήματα της Κρήτης και πολύ γρήγορα θα σταματήσει.

Στην υπόλοιπη χώρα από το πρωί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και γενικά αίθριος ο καιρός, με χαμηλές όμως θερμοκρασίες και παγετό. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στο Ιόνιο , οι οποίες θα μετατοπιστούν προς τη δυτική Ελλάδα και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και το βράδυ στα δυτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ανέβει λίγο, στους 10 στα βόρεια, 11-13 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά , 9-12 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε δυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4-5 και στα Δωδεκάνησα βόρειοι 6-7 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια όλη τη ν ημέρα, με θερμοκρασίες από 0 ως 12 και οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές σε δυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με αίθριο γενικά καιρό και αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία από -1..9 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Πέμπτη θα πρέπει να περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με βροχές στα δυτικά βορειοδυτικά και χιόνια στα ορεινά των περιοχών αυτών.

Πιο πυκνή κατά διαστήματα θα είναι η συννεφιά στα Δωδεκάνησα και ίσως δώσει ένα ψιλόβροχο και
τίποτα παραπάνω.

Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα, με τις μέγιστες το μεσημέρι να φτάνουν τους 13 στα βόρεια, 14-16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 14-15 στο Αιγαίο και δυτικούς νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη 4-6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Παρασκευή προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με βροχές στη δυτική Ελλάδα και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, από το βόρειο Αιγαίο μέχρι και το Καστελόριζο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ανέβει στους 14-16 βαθμούς, με λιγότερο κρύο σιγά σιγά το πρωί και νοτιοδυτικό άνεμο στα πελάγη 4-6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/01/2021

Καιρός