Ελλάδα

Χωρίς άδεια και με αδήλωτους εργαζόμενους λειτουργούσε η σχολή ιππασίας στο Κορωπί

15.01.2021 | 17:51

Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να διαπιστώσουν τα κλιμάκια της περιφέρειας πως ο στάβλος, που προσέλκυε πελάτες με την ταμπέλα «σχολή ιππασίας» στο Κορωπί, δεν είχε άδεια για να λειτουργεί όχι μόνο ως σχολή αλλά ούτε καν ως στάβλος.

«Στείλαμε αμέσως κλιμάκιο να ελέγξει την εγκατάσταση και πράγματι διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανένα χαρτί και άδεια μέχρι στιγμής. Δεν έχει καμία άδεια. Ο άνθρωπος το είπε μόνος του και μας είπε σκοπεύει να βγάλει τα χαρτιά του» ανέφερε ο Θανάσης Αυγερινός, αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.

Η παράνομη σχολή, μπήκε στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μετά την σοκαριστική αποκάλυψη το περασμένο Σάββατο πως 20χρονος που εργαζόταν εκεί αποπειράθηκε να βιάσει τετράχρονο κοριτσάκι.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο του κλιμακίου που έφτασε σήμερα το πρωί, η σχολή «φάντασμα» λειτουργούσε χωρίς άδεια, με αδήλωτους υπαλλήλους και «μαύρες» συναλλαγές.

Όπως καταγγέλλουν στο LIVE NEWS πελάτες της εν λόγω επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης τους δελέαζε με οικονομικότερα πακέτα χωρίς ωστόσο, να κόβει ούτε απόδειξη ούτε παραστατικό.

«Μου έδινε να καταλάβω ότι είναι σχολή. Γιατί είδα και παιδάκια εκείνη την ώρα μαζί με τους γονείς τους που έκαναν μάθημα. Πληρώσαμε 20 ευρώ το άτομο αλλά απόδειξη όχι δεν έκοψαν» ανέφερε πελάτισσα της σχολής.

«Το πακέτο μαθημάτων –αν έπαιρνες ένα πακέτο 10 μαθημάτων ήταν 15 ευρώ επί 10 ήταν 150 ευρώ. Πήγαινε δηλαδή στα 15 έπεφτε λίγο η τιμή. Το βρήκα καλή τιμή γιατί η ιππασία ήταν ένα καλό σπορ όπως καταλαβαίνετε και δεν είναι για όλα τα βαλάντια και πήγα» τόνισε ένας άλλος.

Όπως εξηγούν στο LIVE NEWS ιδιοκτήτες ιππικών ομίλων, παρόμοια περιστατικά σημειώνονται σε όλη τη χώρα με απλές ενοικιάσεις αλόγων σε ανυποψίαστους τουρίστες χωρίς βέβαια να διασφαλίζεται η σωματική ακεραιότητα των ιππέων.

Παρά τις επιβεβαιωμένες παραβάσεις, ο καινούριος νόμος επιτρέπει στον ιδιοκτήτη της παράνομης σχολής να εκδώσει εκ των υστέρων άδεια λειτουργίας.

«Υπάρχει δυνατότητα με τον νέο νόμο τον 4711 του 2020 για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις να μπορούν να υποβάλλουν χαρτιά για να λάβουν νόμιμη άδεια. Βέβαια κυρώσεις θα υποστεί γιατί δεν έχει άδεια μέχρι στιγμής δεν μπορούν όμως να εφαρμοστούν αυτές οι κυρώσεις πριν το τέλος του ‘22 που έχει τη δυνατότητα από τον νόμο να υποβάλλει χαρτιά» διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής.

Ο ιδιοκτήτης δήλωσε στα ελεγκτικά όργανα πως σκοπεύει άμεσα να καταθέσει τα χαρτιά του για να λειτουργεί νόμιμα έστω ως χώρος σταβλισμού ζώων.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 15/01/2021

Ελλάδα