Ελλάδα

Νέα ομάδα της αστυνομίας στα ΜΜΜ – Θέμα ωρών η σύλληψη των δραστών της επίθεσης

15.01.2021 | 20:13

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο 54χρονος σταθμάρχης από δυο νεαρούς στον σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών προχωρά στην σύσταση ειδικής ομάδας αστυνομικών για τη φύλαξη των σταθμών

Η νέα αστυνομική ομάδα θα λάβει ειδική εκπαίδευση καθώς θα πρέπει να λειτουργεί κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες και σε ιδιόμορφο περιβάλλον όπως είναι οι υπόγειοι σταθμοί του Μετρό.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό σχεδόν καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με επικίνδυνα περιστατικά.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η φύλαξη των σταθμών του Μετρό γίνεται από ιδιωτική εταιρεία, ενώ ελάχιστοί αστυνομικοί βρίσκονται κυρίως στους κεντρικούς σταθμούς της Αττικής και όχι όλο το 24ωρο.

Σε αλλαγή και στην αντιμετώπιση των δραστών τέτοιων περιστατικών αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση καθώς όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προωθείται νομοσχέδιο με αυστηροποίηση των ποινών.

Κοντά στη σύλληψη των δραστών η αστυνομία

Οι αρχές έχουν πολύ σημαντικά στοιχεία για τον νεαρό που φαίνεται στο βίντεο να χτυπάει τον σταθμάρχη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός είναι οριακά ανήλικος και οι αρχές είναι πολύ κοντά στην ταυτοποίησή του.

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ Μαρίνο Αλειφέρη οι δύο δράστες είναι πολύ πιθανό να είναι ανήλικοι και εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να έχουν κάποια συγγενική σχέσή.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/01/2021

Ελλάδα