Πολιτική

Μια στο καρφί, μια στο πέταλο ο Ερντογάν – Συνεχίζονται οι προκλήσεις στο Αιγαίο

15.01.2021 | 20:58

Ο νεοοθωμανισμός του Σουλτάνου δεν κρύβεται και με κάθε αφορμή τον επιδεικνύει χωρίς αναστολές

Στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μουσείου Ζωγραφικής και Γλυπτικής στο παλάτι του Ντολμάμπαχτσε φωτογραφήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και όλοι οι επίσημοι ανάμεσα σε δύο πίνακες που μόνο τυχαίοι δεν είναι.

Του Μωάμεθ του Πορθητή της Κωνσταντινούπολης και της εισόδου του στην Πόλη μετά την Άλωση.

Η κορύφωση της Νεοοθωμανικής φιέστας ήρθε με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Κρατικών Παλατιών να του προσφέρει την Αγια Σοφιά «επί πίνακι».

Λίγη ώρα πριν από αυτό το κρεσέντο προκλητικότητας, ο Ερντογαν μετά την προσευχή της Παρασκευής είχε απευθύνει πρόσκληση συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Το αίτημα για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένα θετικό ζήτημα για εμάς» ανέφερε ο σουλτάνος.

«Το κλίμα που δημιουργείται είναι θετικό και εφόσον διατηρηθεί μία τέτοια συνάντηση είναι χρήσιμη» τόνισαν κυβερνητικές πηγές.

«Συνέχεια μας προκαλούν»

Ο Γιάννης Κατσίνης ο άνθρωπος που με το κινητό του κατέγραψε τα επικίνδυνα παιχνίδια των Τούρκων στα Ίμια μίλησε στο Mega.

«Πάει με 30 μίλια, είναι και 30 μέτρα σκάφος, σηκώνει μεγάλα κύματα, πέρασε μισό μέτρο από εμένα δηλαδή αν εγώ πήγαινα μπρος εκείνη την στιγμή θα με ακουμπούσε και αν με αγγίξει ένα τέτοιο σκάφος πάει με κατέστρεψε. Και προχτές πάλι τα ίδια, προχτές ήταν τέσσερις καταδιώξεις. Είναι κάτι που είναι τρομαχτικό απλά το σκάφος είναι μεγάλο αν είναι μικρά σκάφη μπορεί να τα αναποδογυρίσει με αυτή την ταχύτητα που έρχεται πάνω του» ανέφερε ο ίδιος.

Η Άγκυρα διεκδικώντας δικαιοδοσία στο μισό Αιγαίο χαρακτήρισε Ελληνική ΝΟΤΑΜ για άσκηση της πολεμικής αεροπορίας από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου, άκυρη, καθώς στο νότιο τμήμα της επικαλύπτει μέρος περιοχής που θεωρεί ότι έχει δεσμεύσει για όλο το 2021, χωρίς βέβαια να έχει το σχετικό δικαίωμα.

Παράλληλα με παράτυπη NAVTEX προχώρησε στην δέσμευση περιοχής μεταξύ Λήμνου, Αη Στράτη και Λέσβου για άσκηση στις 19 Ιανουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/01/2021

Πολιτική