Αθλητικά

Η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε

15.01.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

«Έκανα μπάνιο, ένιωθα βρώμικη, εξαντλημένη, ταπεινωμένη και ανίκανη να υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου...» λέει η ίδια ξεδιπλώνοντας ένα ολόκληρο κουβάρι σκοτεινών ιστοριών που συμβαίνουν στον χώρο του αθλητισμού.

Στα 21 της χρόνια η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου έζησε ό,τι χειρότερο μπορεί να βιώσει μια γυναίκα:  Σεξουαλική κακοποίηση που τη σημάδεψε για ολόκληρη τη ζωή της.

Συνοδός αποστολής, εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την… πατρική φιγούρα , οδήγησε τη Σοφία στο δωμάτιο ξενοδοχείου για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες διαθέσεις του.

«Ντρεπόμουν να μιλήσω»

Η Σοφία προσπάθησε να τον απωθήσει. Ταυτόχρονα αισθανόταν ντροπή. Δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Δεν τόλμησε να μιλήσει.

Ιστορία που έχει επαναληφθεί και καταγγελθεί πολλές φορές στον παγκόσμιο αθλητισμό. Και οι ένοχοι τιμωρήθηκαν.

«Δεν ήθελα να μιλήσω, ντρεπόμουν. Δεν τόλμησα να το πω στους συναθλητές μου» συμπληρώνει η ίδια.

Για να προστατεύσει τις σημερινές αθλήτριες και να συμβάλλει στην κάθαρση, αποφάσισε τώρα που αισθάνεται δυνατή να μιλήσει. Και η φωνή της είναι δυνατή, είναι αποφασιστική και στέλνει μήνυμα σε όλες τις γυναίκες εντός και εκτός αθλητισμού.

Η θέση της Ομοσπονδίας

Θέση για το θέμα πήρε στην εκπομπή LIVE NEWS ο προεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας που δήλωσε ότι μέχρι πρόσφατα δεν είχε λάβει καμία επιστολή ή έστω άτυπη καταγγελία.

«Σπάσε τη σιωπή, μην ανέχεσαι, μίλησε». Η ημερίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού έδωσε βήμα στη Σοφία να μοιραστεί με όλον τον κόσμο την οδυνηρή εμπειρία που έζησε στην πιο ευάλωτη στιγμή της ζωής της.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/01/2021