Ελλάδα

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός για την επέλαση του «Λέανδρου»

15.01.2021 | 20:23

Η Βόρεια Ελλάδα ντύνεται στα λευκά, ενώ χιόνια έπεσαν από χθες και στην Πάρνηθα. Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί εκχιονιστικά και αλατιέρες, για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ειδικά στις περιοχές που προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις.

Με εκχιονιστικά μηχανήματα και αλατιέρες ο δήμος Χορτιάτη προσπαθεί να κρατήσει τους δρόμους ανοιχτούς, καθώς νωρίς το πρωί το χιόνι έγινε πάγος.

Τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά πάρα την έντονη χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στα «άσπρα» η βόρεια Ελλάδα

Στα «άσπρα» ντύθηκε και η Χαλκιδική. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι υπάλληλοι του δήμου με εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούσαν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Στη Φλώρινα η χιονόπτωση συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα. Δρόμοι και αυτοκίνητα χάθηκαν κάτω από το χιόνι.

Στην Κοζάνη το θερμόμετρο κόλλησε στους 0 μηδέν βαθμούς κελσίου. Το χιόνι έπεφτε αδιάκοπα σε μία έρημη πόλη.

Επί ποδός στα βόρεια προάστια

Τσουχτερό κρύο και πυκνή ομίχλη στην Πάρνηθα. Σε ετοιμότητα τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Το χθεσινό χιόνι που έπεσε στην κορυφή του βουνού μετατράπηκε σε πάγο δυσκολεύοντας τους οδηγούς.

Αύριο αναμένεται το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας με τους δήμους των βορείων προαστείων να έχουν ήδη προμηθευτεί αλάτι προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο χιονόπτωσης.

Τι επόμενες ώρες η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο και οι αρχές συνιστούν να μειωθούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις των πολιτών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/01/2021

Ελλάδα