Ελλάδα

Ανοίγουν τα πάντα, εκτός από την εστίαση, τη Δευτέρα – Τι θα γίνει με Γυμνάσια και Λύκεια

15.01.2021 | 16:41

Το πράσινο φως για τη λειτουργία όλων των καταστημάτων, πλην της εστίασης, άναψαν οι λοιμωξιολόγοι κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης τους.

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων αφορά στο σύνολο του λιανεμπορίου, συμπεριλαμβανομένων και των κομμωτηρίων, των ινστιτούτων αισθητικής και των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει με αυστηρούς περιορισμούς καθώς οι πολίτες θα μπορούν να ψωνίζουν από τα καταστήματα με τη μέθοδο click in shop. Δηλαδή θα κλείνουν δηλαδή ραντεβού και θα μπορούν να πηγαίνουν στο κατάστημα που τους ενδιαφέρει, να μπαίνουν μέσα και να δοκιμάζουν τα προϊόντα.

Με τη μέθοδο του click away θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές από την πανδημία.

Ο χρόνος που θα κάνουν τις αγορές τους από κάθε κατάστημα θα διαρκεί δύο ώρες, από τη στιγμή που θα στέλνουν το SMS με κωδικό 2 στο 13033. Οι παραβάτες μάλιστα θα πληρώνουν βαριά πρόστιμα.

Πώς λειτουργεί το click in shop

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής ο πελάτης θα μπαίνει κανονικά εντός του καταστήματος κατόπιν ραντεβού και θα αγοράζει το είδος που έχει επιλέξει, έχοντας και τη δυνατότητα δοκιμής του.

Ο καταναλωτής θα μπορεί να επιλέγει το προϊόν που θέλει να αγοράσει και θα μπορεί να το έχει “δεσμεύσει” είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω διαδικτύου, ενώ θα μπορεί ότι άλλο διαλέξει να το δοκιμάσει προ αγοράς, περιορίζοντας όμως την παραμονή του στο κατάστημα στον προβλεπόμενο χρόνο.

O καταναλωτής θα μπορεί να αλλάξει το προϊόν αλλά αυστηρά με ραντεβού. Ο καταναλωτής θα μπορεί να αλλάξει το προϊόν και να παραλάβει ένα άλλο. Όλα τα δικαιώματα επιστροφής και εγγύησης που έχει ο καταναλωτής, εξακολουθούν να ισχύουν κανονικά.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να πληρώσουν με μετρητά, στο όριο των 500 ευρώ, που επιτρέπεται. Είναι ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα του click in shop σε σχέση με το click away το οποίο λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με κάρτα και e-banking.
Ανάλογα με την επιφάνεια του καταστήματος και τον αριθμό των εργαζομένων θα πρέπει να προγραμματίζονται τα ραντεβού ώστε να αποφεύγεται συνωστισμός. Η αναμονή πελατών εντός του καταστήματος, πέραν αυτών που θα έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, θα απαγορεύεται.

Χρονικοί περιορισμοί στη διάρκεια των αγορών θα υπάρχουν και θα αποφασίζονται από την κάθε επιχείρηση ξεχωριστά. Στόχος,  η ταχύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πελάτη στο δυνατόν συντομότερο χρόνο που θα περιλαμβάνει την είσοδο, τη δοκιμή του προϊόντος, την πληρωμή και την έξοδο από το κατάστημα.

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Προς το παρόν, κλειστά θα παραμείνουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, συζητείται πάντως να υπάρξει την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, να υπάρξει άνοιγμα των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων.

Το άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου «σκοντάφτει» σε προβλήματα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 15/01/2021

Ελλάδα