Κόσμος

Κορωνοϊός: Πρωτόγνωρη πίεση στα συστήματα υγείας ανά τον κόσμο

14.01.2021 | 13:37 Eνσωμάτωση

Αρνητικό ρεκόρ με περισσότερους από 1.500 θανάτους από κορωνοϊό κατέγραψε χθες η Βρετανία.

Και στη Γερμανία οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.200, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό τεράστια πίεση λειτουργούν τα νοσοκομεία στην Καλιφόρνια.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία του Λονδίνου. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι η δεύτερη χρονιά της πανδημίας ίσως να είναι χειρότερη από την πρώτη.

Πλέον υπάρχουν κινητά νεκροτομεία καθώς εκείνοι που εκπαιδεύτηκαν να σώζουν ζωές, τώρα πρέπει να επιλέξουν ποιους να σώσουν.

Τα ασθενοφόρα έχουν πάρει εντολή να μην μεταφέρουν στα νοσοκομεία όσους φαίνεται ότι δεν καταφέρουν να επιζήσουν. Και οι γιατροί αποφασίζουν σε ποιους ασθενείς να χορηγήσουν το οξυγόνο που ολοένα και λιγοστεύει.

Περισσότερα από 236 χιλιάδες νέα κρούσματα και πάνω από 4.000 θάνατοι καταγράφηκαν χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε εμβολιαστικά κέντρα μετατράπηκαν το πάρκινγκ της Disneyland στην Καλιφόρνια και μεγάλο συνεδριακό κέντρο στη Νέα Υόρκη.

1.564 Βρετανοί έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό μόνο σε ένα 24ωρο, ο μεγαλύτερος αριθμός από την αρχή της πανδημίας. Τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 25.000.

Ασθενείς δέχεται πλέον και το νοσοκομείο Νάιτινγκεϊλ, που είχε κατασκευαστεί για ασθενείς με κορωνοϊό κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Οι αριθμοί των ασθενών είναι τόσο υψηλοί, που όσοι ασθενείς δεν χρειάζονται πλήρη ιατρική βοήθεια, θα μεταφέρονται σε ξενοδοχεία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 14/01/2021