Πολιτική

Πιερρακάκης: Τα deep fake βίντεο είναι απειλή για τη Δημοκρατία

13.01.2021 | 00:47

Στο φαινόμενο των deep fake βίντεο αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στην εκπομπή MEGA Stories και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως ακόμα ο όρος «deep fake» δεν είναι γνωστός στην Ελλάδα, τονίζοντας πως «ο φόβος είναι να μην γίνει γνωστός ως πρακτική και εμπειρία».

«Φοβάμαι ότι θα μπει στη ζωή μας, γι΄αυτό πρέπει να τρέξουμε πάρα πολύ γρήγορα και να προλάβουμε αρνητικές εξελίξεις» συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Στο ερώτημα αν τα deep fake είναι απειλή για τη Δημοκρατία, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απάντησε καταφατικά, φέρνοντας ως παράδειγμα ένα βίντεο πολιτικού προσώπου σε περίοδο εκλογών. «Τα κράτη και οι πλατφόρμες λογισμικού προσπαθούν να αναπτύξουν μηχανισμούς για να μπορούν να εντοπίζουν τα deep fake βίντεο» συμπλήρωσε.

«Η έννοια να πλαστογραφείς ένα πρόσωπο ξεκινά από τον 19ο αιώνα» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης, τονίζοντας πως αυτό που διαφοροποιεί τη συζήτηση είναι η διάσταση της τεχνητής νοημοσύνης, που μπαίνει στο βίντεο ή τη φωνή ενός προσώπου.

 

Videos & Απoσπάσματα από MEGA STORIES - 13/01/2021

Πολιτική