Ελλάδα

Οι επιπτώσεις που μπορούν να έχουν τα deep fake βίντεο

13.01.2021 | 01:54 Eνσωμάτωση

Για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα deep fake βίντεο στη Δημοκρατία και την καθημερινότητα μίλησαν στην εκπομπή MEGA Stories και την Δώρα Αναγνωστοπούλου ο δημοσιογράφος Γιάννης Γορανίτης και η δικηγόρος Άννα Μαρία Φίλιππα.

«Το βασικό πρόβλημα είναι ότι τα deep fake βίντεο δημιουργούν σύγχυση στο κοινό, η οποία οδηγεί σε απώλεια εμπιστοσύνης. Και όταν χαθεί η κοινωνική συνοχή, το επόμενο βήμα είναι να αποδυναμωθεί και να διαβρωθεί η Δημοκρατία» ανέφερε ο κ. Γορανίτης, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα υπήρχε στη χώρα μας το φαινόμενο των fake news.

Αν υπάρχει αθώα πλευρά στα deep fake βίντεο, ο κ. Γορανίτης σημείωσε πως υπάρχουν ταινίες του Χόλιγουντ ή της πλατφόρμας του Netflix, που χρησιμοποίησαν αυτή την εφαρμογή για να αλλάξουν τα πρόσωπα των πρωταγωνιστών.

«Οι ψηφιακοί παραβάτες δρουν ανενόχλητοι» σημειώνει η δικηγόρος Άννα Μαρία Φίλιππα, τονίζοντας πως ο νομοθέτης αδυνατεί να ακολουθήσει τις εξελίξεις στο Διαδίκτυο, αναφέροντας το παράδειγμα μιας γυναίκας που εξαπατήθηκε από αγνώστους που της παρουσιάστηκαν με το «πρόσωπο» ενός γνωστού τραγουδιστή, αποσπώντας της περίπου 30.000 ευρώ.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Stories - 13/01/2021