Ελλάδα

Με μπουφάν και κουβέρτες τα παιδιά στα σχολεία

12.01.2021 | 19:59 Eνσωμάτωση

Με ανοιχτά παράθυρα, κουβέρτες και μπουφάν έκαναν μάθημα χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, δεύτερη ημέρα λειτουργίας των σχολείων.

Με τις κουβέρτες που έφεραν χθες στο σχολείο τους οι μαθητές του 2ου δημοτικού σχολείου Χαλάστρας έκαναν και σήμερα μάθημα. Τα παράθυρα ανοιχτά. Και ο χιονίας που έρχεται δικαιώνει την διευθύντρια του σχολείου που έδωσε την οδηγία.

Ήδη σήμερα κι ενώ η θερμοκρασία δεν έχει πέσει αισθητά, πολλά παιδιά δεν έβγαλαν τα μπουφάν τους με τα παράθυρα να ανοίγουν για 5 λεπτά ανά 20 λεπτά μαθήματος, όπως προβλέπει σχετική εγκύκλιος. Στις αίθουσες όπου δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν οι αποστάσεις λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών το μέτρο θεωρείται απαραίτητο μέσα στην πανδημία.

Αθήνα

Τα… κουβερτάκια της Χαλάστρας έγιναν παράδειγμα προς μίμηση και σε σχολεία της Αττικής στην Κηφισιά και στην Καλλιθέα.

Ούτε οι κουβέρτες, ούτε οι μάσκες, τα αντισηπτικά και οι διαφορετικές ώρες προσέλευσης και αποχώρησης μπορούν να πείσουν αρκετούς γονείς σε περιοχές με σκληρό lockdown να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν αραιώσει τα τμήματα.

Στην Ανθήλη Φθιώτιδας και στο Παλαίκαστρο Σητείας οπου παρουσιάστηκε και κρούσμα σε υπάλληλο δημοτικού παιδικού σταθμού δεν εμφανίστηκε κανείς μαθητής.

Στην Κάλυμνο 3 στους 10 μαθητές δεν πήγαν σχολειο με τον ίδιο τον δήμαρχο να εκφράζει έντονη ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας και να ζητά εγγράφως από τον Σωτήρη Τσιοδρα από την υπουργό Παιδείας και τη γενική γραμματέα Παιδείας να επέμβουν για να προλάβουν τα χειρότερα μετά το άνοιγμα των σχολείων στο νησί.

Εικόνες συνωστισμού και εξω από τα σχολεία της Δυτικής Αττικής, όπου το ιικό φορτίο παραμλενει υψηλό. Ένας «κόμπος» η χαρά των γονιών για την επιστροφή των παιδιών τους στα θρανία

Ναύπλιο

Κρύο -κορωνοϊός 1-0… στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Ανδριανού στο Ναύπλιο, όπου οι δάσκαλοι αποφάσισαν να βγάλουν έξω τα θρανία με τα παιδιά για να μην κάνουν μάθημα σε μια αίθουσα μόλις 15 τμ. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει όταν έρθουν βροχές και έντονο κρύο.

Σχολεία υπό διάλυση

Με το «καλημέρα» το 6ο νηπιαγωγειο της Κέρκυρας κατέρρευσε ευτυχώς σε ώρα διαλείμματος και οι σοβάδες για καλή τυχη των παιδιών έπεσαν πάνω στα θρανία και στις καρέκλες τους.

Στη Σάμο, ο σεισμός του περασμένου Οκτωβρίου άφησε μαθητές χωρίς σχολεία στο Βαθύ και σε άλλες 7 μονάδες στην ανατολική Σάμο οπου συνεχίζουν την τηλεκπαίδευση μέχρι να βρεθεί λύση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/01/2021