Πολιτική

Χρήστος Ταραντίλης: Πώς και πότε θα λαμβάνονται μέτρα – Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

11.01.2021 | 13:18

Την πρώτη ενημέρωση από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη, είχαν πριν από λίγο οι κυβερνητικοί συντάκτες.

«H επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα έχει βελτιωθεί σε σχέση με τον Δεκέμβριο», ανέφερε στην πρώτη του ενημέρωση ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης προσθέτοντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη σε σχέση με άλλες χώρες.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου. Υπάρχει μείωση των ενεργών κρουσμάτων αλλά και της πίεσης στο Σύστημα Υγείας.Όπως φαίνεται στους τελευταίους χάρτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC), η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πανδημία, ωστόσο, αποτελεί δυναμικό -και όχι στατικό- φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί να είναι γραμμικές», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ τόνισε πως η «κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα δεδομένα και προχωράμε με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών, βήμα-βήμα έχοντας ως γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως κάθε Παρασκευή οι λοιμωξιολόγοι θα συσκέπτονται, θα εισηγούνται μέτρα και στη συνέχεια θα γίνονται σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Όσον αφορά την έναρξη των δημοτικών σήμερα, ο κ. Ταραντίλης επανέλαβε την δυνατότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών σε ειδικά κέντρα. Ανέφερε πως έχουν δοθεί οδηγίες για πρόσθετα μέτρα αποφυγής συγχρωτισμού από γονείς έξω από τα σχολεία.

Την Παρασκευή η απόφασυ για την άρση των μέτρων ή όχι
«Στόχος της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό μέχρι τον Ιούνιο είναι να έχει πετύχει το πολυπόθητο 70%, ώστε να εξασφαλιστεί η ανοσία», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η κυβέρνηση έχει στρατηγική και σύστημα. Πρώτα γίνεται η συλλογή των δεδομένων, στη συνέχεια οι ειδικοί εισηγούνται και μετά λαμβάνονται αποφάσεις», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με το αν περιμένουμε άρση μέτρων στο τέλος της εβδομάδας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/01/2021

Πολιτική