Ελλάδα

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των ασθενών Covid

11.01.2021 | 13:21

Οι δραματικές προσωπικές ιστορίες στην εποχή του κορωνοϊού δεν έχουν τέλος.

Μια συνάντηση με φίλους έφερε τον κορωνοϊό στη ζωή της πρώην πρωταθλήτριας δρόμου αντοχής Δήμητρας Παπασπύρου, και τώρα νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

«Βρεθήκαμε 5-6 άτομα εκ των οποίων το ένα ήταν θετικό, μας τηλεφώνησε έκαναν το τεστ και βγήκε θετικό» ανέφερε.

Η περιπέτειά της ξεκίνησε την Πρωτοχρονιά και καθώς τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν εισήχθη στο νοσοκομείο. Από το δωμάτιο του νοσοκομείου μίλησε στο MEGA.

«Ο πυρετός βασικά ήταν πολύ υψηλός έφτασα κοντά στο 39,9 είχα λίγους πόνους στην πλάτη, γιατί αυτός ο ιος κάνει πνευμονίας. Αυτός ο ιος καταλαβαίνει τις αντιστάσεις που μπορεί να έχει ένας οργανισμός βλέπει όμως και την κερκόπορτα που του αφήνουμε για μπει» πρόσθεσε.

Κατέληξε νοσηλευτής στη Δράμα

Ένας ακόμη εργαζόμενος στο νοσοκομείο της Δράμας κατέληξε. Ο άτυχος 53χρονος είχε περιγράψει με αναρτήσεις του την άνιση μάχη με τον κορωνοϊό.

«Πανικοβλήθηκα. Κάθε μέρα αλλάζουν τα δεδομένα. Έχω χάσει τις μέρες …προσευχηθείτε για μένα» έγραφε.

Ο άτυχος νοσηλευτής είχε βρεθεί θετικός στα τέλη Νοεμβρίου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Σερρών όπου νοσηλεύτηκε για 45 μέρες. Οι τελευταία του ανάρτηση πριν διασωληνωθεί σοκάρει: «Ο Θεός να σας έχει όλους καλά… Ο πνιγμός είναι μεγάλο βασανιστήριο…Μην τύχει σε κανέναν. Κάθε στιγμή φλερτάρω με τον θάνατο. Μην με παίρνετε τηλέφωνο. Κάντε μια προσευχή».

Την ίδια στιγμή οι γιατροί στη Λαμία δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον 47χρονο συνάδελφό του, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Έναν όροφο πιο κάτω στη μονάδα covid νοσηλεύονται η σύζυγος και τα 4 παιδιά του.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/01/2021

Ελλάδα