Υγεία

Σφοδρό τρίτο κύμα προ των πυλών – Α. Λινού στο MEGA

11.01.2021 | 16:58 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κυρία Αθηνά Λινού Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Εκείνο που μας ανησυχεί είναι ότι φαίνεται διασπορά στο σύνολο της κοινωνίας. Το άλλο είναι ότι τα τεστ είναι ακόμα λίγα. Πολλά έχουν αντικατασταθεί από rapid tests που δεν έχουν την ίδια αξιοπιστία, κυρίως σε ασυμπτωματικούς. Όταν δουλεύεις στα τυφλά ανησυχείς.

Έχουμε σημαντική μείωσε σε θανάτους και σε εισαγωγές, αλλά και πάλι αυτοί οι αριθμοί εκφράζουν τις συνθήκες πριν 3 εβδομάδες», ανέφερε ερωτηθείσα για την διαχύτη ανησυχία των ειδικών για τις επόμενες ημέρες.

«Κάθε φορά να εκτιμάται η πιθανότητα του κινδύνου, κι αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες στην συγκεκριμένη περιοχή, από την διάρκεια στην οποία εκτίθενται οι άνθρωποι, αν δηλαδή είναι ένα μικρό μαγαζί, ένας εργαζόμενος κι ένα πελάτης, ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος από ένα μεγάλο κατάστημα με 50 άτομα.

Παίζει ρόλο ποιο κομμάτι του λιανεμπορίου θα ανοίξει το ίδιο ισχύει και για τα Γυμνάσια και Λύκεια. Εγώ ήθελα ανοιχτά σχολεία για να μην υπάρχουν ανισότητες, αλλά να γίνει με ασφάλεια», σημείωσε αναφορικά στα επόμενα βήματα στην διαχείριση της πανδημίας, το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Γυμνασίων – Λυκείων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 11/01/2021